News

Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru elevi. Clasele care pot avea prezență fizică după vacanță

23.04.2021 | 11:02
Sorin Cimpeanu anunt important pentru elevi Clasele care pot avea prezenta fizica dupa vacanta
S-a deschis centrul de vaccinare pentru elevi la Constanța. Ce condiții trebuie să îndeplinească adolescenții. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vine cu vești extrem de importante pentru elevi, cu mai puțin de două săptămâni până la reluarea semestrului II. Acesta a anunțat clasele care ar putea avea prezență fizică după vacanța de Paște.

Prezent la ședința comitetului Interministerial de joi, 22 aprilie, ministrul anunță că a venit cu mai multe propuneri în ceea ce privește învățământul din România, grav lovit de restricțiile din pandemie.

ADVERTISEMENT

Astfel, Cîmpeanu dezvăluie că a cerut deschiderea școlilor speciale cu prezență fizică pentru cei circa 27.000 de elevi aflați în această situație, precum și prezența fizică la cursuri pentru toții copiii aflați în clasele terminale.

Sorin Cîmpeanu anunță ce clase și școli pot avea prezență fizică după vacanță

Pe 4 mai, după încheierea vacanței de Paște, o serie de școli și clase din România ar putea să revină la cursuri cu prezență fizică, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Joi, în ședința interministerială de la Palatul Victoria, oficialul a venit cu o serie de propuneri pentru colegii din celelalte ministere și pentru INSP.

Trei cerințe principale a avut Cîmpeanu: deschiderea școlilor speciale cu prezență fizică, prezența cu efectiv complet pentru elevii din anii terminali și introducerea testelor non-invazive privind depistarea Covid-19.

ADVERTISEMENT

”Am avut discuții bazate pe argumente pro și contra în comitetul Interministerial. Am susținut dreptul la învățământ cu argumente responsabile. Ministerul Educației vine mereu în interesul elevilor.

În primul rând, am cerut deschiderea școlilor speciale cu prezență fizică: sunt 27.000 de elevi în acest caz. Nevoia de asistență, cabinete de locopedie, sunt lucruri care nu pot fi asigurate în online. Educația pentru astfel de elevi este imposibil de făcut altfel decât cu prezență fizică. Nu există niciun motiv pentru a nu le permite revenire la cursuri.

ADVERTISEMENT

A doua solicitare: prezența cu efectiv complet pentru elevii din anii terminali: nu există justificare pentru elevii din clasa a 8-a să fie prezenți doar 50% în clase. Vom insista să se întâmple acest lucru încă din 4 mai”, a spus Cîmpeanu la Digi24.

Testele de salivă în școli, posibil să fie introduse după vacanță

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai declarat că varianta testelor de salivă în şcoli va fi luată în calcul după revenirea în școli a elevilor.

”Propunerea testării rapide non-invazive a fost făcută ieri la nivelul interministerial. Este important ca elevii să fie testați. Oferă o imagine corectă din punct de vedere sanitar. Italia și multe state europene le folosesc. Sunt convins că INSP va lua în calcul utilizarea acestor teste.

În cursul zilei de vineri, Ministerul Educației va înainta aceste propuneri către Ministerul Sănătății. Ar trebui ca săptămâna viitoare să avem un răspuns”, a mai spus ministrul la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT