News

Sorin Cîmpeanu, anunț important privind orele remediale. Cum se vor derula examenele finale

27.03.2021 | 10:37
Sorin Cimpeanu anunt important privind orele remediale Cum se vor derula examenele finale
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț important privind orele remediale de recuperare a materiei pierdute și a dezvăluit și modul în care vor derula examenele finale în această vară.

Oficialul Guvernului le-a dat o veste destul de neașteptată elevilor și a spus că aceștia, inclusiv cei din clasele non-terminale, vor putea face ore remediale cu prezență fizică în şcoli, chiar şi în vacanța de primăvară.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cele două examene finale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, ministrul dă asigurări că acestea se vor desfășura normal, cu prezență fizică, la datele stabilite.

Sorin Cîmpeanu, anunț important privind orele remediale: se pot face și în vacanță

Anul școlar 2020-2021 este unul al sacrificiilor pentru elevi, părinți și profesori. După lunga perioadă de inactivitate a școlilor, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că orele de recuperare a materiei s-ar putea desfășura inclusiv în vacanța de primăvară.

ADVERTISEMENT

Astfel, în zonele unde cele trei părți implicate sunt de acord, profesori, elevi și părinți, s-ar putea merge la școală, cu prezență fizică, chiar și în vacanța care urmează, pentru ore remediale.

”Am analizat împreună cu cu specialiștii și hotărârile CNSU și ordinele de ministru, comune sau nu, și cred că acolo unde se va dori, dacă se fac meditații în vacanță s-ar putea să se dorească și ore remediale pe parcursul vacanțelor, acolo unde profesorii părinții și elevii sunt de acord cu acest lucru.

ADVERTISEMENT

Analizăm, tocmai de aceea nu am semnat încă ordinul de ministru, analizăm posibilitatea de a permite derularea orelor remediale inclusiv pe perioada vacanței de primăvara. Orele remediale se fac fizic”, a spus Cîmpeanu la ProTv.

Cum se vor derula examenele finale: Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Ministrul Educației a venit cu vești excelente pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a și a spus că examenele naționale din acest an școlar se vor derula cu prezență fizică.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce se întâmplă cu examenele naționale și dacă există riscul ca acestea să nu aibă loc din cauza situației epidemiologice, Sorin Cîmpeanu a spus, ferm, tot pentru sursa citată, că:

Acest an școlar 2020/2021 se va încheia. Examenele naționale, în acest an școlar, se vor derula. Se vor derula cu prezența fizică”.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii