News

Sorin Cîmpeanu, anunț important privind orele remediale. Cum se vor derula examenele finale

27.03.2021 | 10:37
Sorin Cimpeanu anunt important privind orele remediale Cum se vor derula examenele finale
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț important privind orele remediale de recuperare a materiei pierdute și a dezvăluit și modul în care vor derula examenele finale în această vară.

Oficialul Guvernului le-a dat o veste destul de neașteptată elevilor și a spus că aceștia, inclusiv cei din clasele non-terminale, vor putea face ore remediale cu prezență fizică în şcoli, chiar şi în vacanța de primăvară.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cele două examene finale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, ministrul dă asigurări că acestea se vor desfășura normal, cu prezență fizică, la datele stabilite.

Sorin Cîmpeanu, anunț important privind orele remediale: se pot face și în vacanță

Anul școlar 2020-2021 este unul al sacrificiilor pentru elevi, părinți și profesori. După lunga perioadă de inactivitate a școlilor, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că orele de recuperare a materiei s-ar putea desfășura inclusiv în vacanța de primăvară.

ADVERTISEMENT

Astfel, în zonele unde cele trei părți implicate sunt de acord, profesori, elevi și părinți, s-ar putea merge la școală, cu prezență fizică, chiar și în vacanța care urmează, pentru ore remediale.

”Am analizat împreună cu cu specialiștii și hotărârile CNSU și ordinele de ministru, comune sau nu, și cred că acolo unde se va dori, dacă se fac meditații în vacanță s-ar putea să se dorească și ore remediale pe parcursul vacanțelor, acolo unde profesorii părinții și elevii sunt de acord cu acest lucru.

ADVERTISEMENT

Analizăm, tocmai de aceea nu am semnat încă ordinul de ministru, analizăm posibilitatea de a permite derularea orelor remediale inclusiv pe perioada vacanței de primăvara. Orele remediale se fac fizic”, a spus Cîmpeanu la ProTv.

Cum se vor derula examenele finale: Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Ministrul Educației a venit cu vești excelente pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a și a spus că examenele naționale din acest an școlar se vor derula cu prezență fizică.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce se întâmplă cu examenele naționale și dacă există riscul ca acestea să nu aibă loc din cauza situației epidemiologice, Sorin Cîmpeanu a spus, ferm, tot pentru sursa citată, că:

Acest an școlar 2020/2021 se va încheia. Examenele naționale, în acest an școlar, se vor derula. Se vor derula cu prezența fizică”.

ADVERTISEMENT