News

Sorin Cîmpeanu anunță verificări la școlile unde rata de vaccinare a crescut semnificativ: „Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia”

Verificări la școlile unde rata de vaccinare a crescut semnificativ, anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu.
06.11.2021 | 00:03
Sorin Cimpeanu anunta verificari la scolile unde rata de vaccinare a crescut semnificativ Nu acuzam vrem doar sa gasim explicatia
ADVERTISEMENT

Ministrul educației a transmis, vineri seară, că se vor face verificări la acele instituții de învățământ unde se poate observa o creștere semnificativă a numărului de angajați vaccinați.

Școlile unde rata de vaccinare a crescut, controlate. Ce a avut de spus ministrul educației

Mai mult decât atât, aceste controale vor fi efectuate de echipe ale Corpul de control al ministrului educației, iar ceea ce se urmărește prin acest demers nu este acuzarea cuiva.

ADVERTISEMENT

În schimb, la mijloc este vorba despre găsirea unei explicații pentru aceste schimbări extrem de vizibile ce au survenit în decurs de doar o săptămână.

”Acolo unde au fost schimbări mai greu de explicat sunt pregătite echipele din Corpul de control al ministrului educaţiei.

ADVERTISEMENT

Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări de vinerea trecută până vinerea asta, pentru că suntem într-adevăr interesaţi de condiţii de siguranţă pentru elevi”, a precizat ministrul educației, la TVR 1.

Toodată, în acest context, Sorin Cîmpeanu a ținut să precizeze că statisticile pe care le-a comunicat în ziua de joi au fost cele de vinerea trecută, iar astăzi ele au fost iarăși actualizate.

ADVERTISEMENT

În acest fel și-a putut da seama ministrul că vorbim despre un „progres important”, care poate ridica chiar suspiciuni. De asemenea, el a precizat că în această statistică sunt incluse și persoanele care s-au vaccinat doar cu o doză.

”Astăzi s-a făcut actualizarea cu cei care s-au vaccinat în ultima săptămână şi vreau să vă spun că progresul este important”, a explicat ministrul.

ADVERTISEMENT

Elevii sunt nemulțumiți de deciziile autorităților

Reprezentanții elevilor și-au transmis nemulțumirea față de hotărârile autorităților, dar mai ales față de lipsa unor informații clare, în contextul în care anunțul privind reînceperea școlilor a fost făcut cu doar două zile înainte de acest termen.

„Ne aflăm, din nou, în situația în care școlile nu sunt pregătite nici pentru cursuri online, nici pentru cursuri în format fizic.

Mai sunt doar două zile până la începerea școlii, ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nu a fost semnat, iar cadrul legal nu există la acest moment.

Școala are nevoie de predictibilitate”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Reamintim faptul că ministrul educației a anunțat joi că școlile vor începe în format fizic, de luni, doar pentru școlile cu un procent al personalului vaccinat de 60%. CNSU a adoptat vineri hotărârea.

ADVERTISEMENT