News

Sorin Cîmpeanu, anunțuri importante. Câți angajați din învățământ și elevi sunt vaccinați

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a oferit joi la Digi24 mai multe anunțuri foarte importante explicând câți angajați și elevi din învățământ sunt vaccinați.
09.09.2021 | 21:21
Sorin Cimpeanu anunturi importante Cati angajati din invatamant si elevi sunt vaccinati
ADVERTISEMENT

Ministrul a anunțat încă de acum o săptămână că a formulat o interogare la nivelul tuturor școlilor din România pentru a vedea exact câte persoane angajate în învățământ sunt vaccinate.

Școala va începe cu un procent scăzut de elevi vaccinați, ceea ce reprezintă un semnal de alarmă în contextul evoluției valului al patru al pandemiei.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu anunță câți angajați din învățământ și elevi sunt vaccinați

Cosmin Prelipceanu: “Aproape 200.000 de angajați ai școlilor s-au vaccinat, 61%, mai mult decât dublul mediei naționale.”

Sorin Cîmpeanu: “Avem un plus de 8.000 de angajați din domeniul medical vaccinați peste vară, este o diferență, dar nu la fel de mare precum mi-aș fi dorit.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Mai aveți o treime, ce faceți cu ei?”

Sorin Cîmpeanu: “La final e mai greu.”

Cosmin Prelipceanu: “E treimea căpoasă.”

Sorin Cîmpeanu: “Nu neapărat. Insistăm cu prezentarea de argumente și vom pune la dispoziție centre mobile de vaccinare, dar să știm exact câte persoane vor să se vaccineze.

Avem nevoie de aceste răspunsuri, vom lansa o interogare, o întrebare simplă, fiecare părinte să răspundă la un chestionar simplu pe care îl vom trimite în fiecare școală în legătură cu dorința de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Unicul scop al chestionarului este de a veni în sprijinul celor care vor să se vaccineze, nu avem nimic cu cei care sunt indeciși sau nu vor să se vaccineze.

Cei care vor să se vaccineze vreme de două-trei luni vor putea să aibă această fereastră de oportunitate în care se pot organiza centre mobile.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Câți copii sunt vaccinați?”

Sorin Cîmpeanu: “Peste 20% la categoria 16-19, și 5% categoria 12-15 ani.”

Cosmin Prelipceanu: “De ce se tem oamenii?”

Sorin Cîmpeanu: “Nu înțeleg reticența, dar sunt obligat să o accept și să insist pe prezentarea argumentelor, iar odată înțeleasă situația conform căreia vaccinarea este singura soluție pentru oprirea pandemiei.”

Cosmin Prelipceanu: “În Grecia se pune problema vaccinării obligatorii pentru profesori și preoți. La noi?”

Sorin Cîmpeanu: “La noi nu am vorbit despre acest lucru și nu avem legislație primară pentru acest lucru. Nu am avut bază legală nici pentru a crea diferențe între cei vaccinați și nevaccinați în scenariile generale.”

Cosmin Prelipceanu: “Ce v-au spus specialiștii despre această nouă variată de coronavirus?”

Sorin Cîmpeanu: “Riscul nu poate fi eliminat, el poate fi gestionat prin respectarea măsurilor sanitare, purtarea măștii, igiena personală, aerisirea spațiilor.”

 

ADVERTISEMENT