News

Sorin Cîmpeanu, anunțuri importante pentru toți elevii. Se va trece la școală online în București?

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a oferit mai multe anunțuri importante pentru toți elevii, marți, la Digi24, explicând în ce contexte se va trece la școală în regim online.
28.09.2021 | 21:24
Sorin Cimpeanu anunturi importante pentru toti elevii Se va trece la scoala online in Bucuresti
Sorin Cîmpeanu, anunțuri importante pentru toți elevii. Se va trece la școală online în București? foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Încă din primele zile din acest an școlar, o școală din Capitală a intrat în învățământ online după ce un angajat al instituției s-a infectat cu coronavirus.

Cîmpeanu a anunțat încă de săptămână trecută că numărul de noi infectări cu noul coronavirus este în creștere și că se va ajunge din nou la învățământ online.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, anunțuri importante. Se va trece la învățământ online?

Sorin Cîmpeanu: “Vom vedea, sunt foarte multe propuneri. Am primit astăzi 183 de petiții pentru trecerea școlii în online, din partea profesorilor și elevilor, 173 de petiții pentru păstrarea școlii în format fizic.

Sunt foarte multe propuneri antagonice, unii vor să se închidă odată cu depășirea incidenței de 6 la mie. Sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri sau alte locuri.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Condiția de care spune DSP este să nu fie cazuri. Mai există școli fără niciun caz?”

Sorin Cîmpeanu: “Da, mai există școli, la ultimele raportări aveam 3.300 de elevi și aproape 1.000 de angajați din învățământ, mâine vom vedea care va fi evoluția.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Dintre cei peste 100.000 de elevi din București, au fost mai puțin de 2.5% testați. De ce atât de puțini?”

Sorin Cîmpeanu: “Slabă organizare, înțeleg și am avut o discuție cu Ministerul Sănătății pentru a accelera aprovizionarea școlilor cu teste, atunci când se cer.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “De fiecare dată trebuie cerut acordul părinților. Sunteți de acord sau nu?”

Sorin Cîmpeanu: “Tocmai ce am aflat răspunsul la un sondaj într-o școală din București în care 99% dintre părinți au zis că nu sunt de acord cu testele, fie ele cu extract faringian, fie ele cu extract din salivă.”

Cosmin Prelipceanu: “Ajutați-ne să înțelegem care este interesul copiilor din punctul dumneavoastră de vedere.”

Sorin Cîmpeanu: “Să nu se întrerupă școală. Riscul nu poate fi eliminat, dacă oprim școlile cu prezență fizică, vor merge în alte locuri mult mai puțin securizate din perspectivă sanitară.”

Cosmin Prelipceanu: “După 6 la mie ar putea să meargă la școală doar elevii care sunt în școlile nu s-au înregistrat cazuri?”

Sorin Cîmpeanu: “E o propunere a DSP, nu vă pot răspunde. După regulile de astăzi, dacă vineri se depășește 6 la mie, școlile trec în online, cu excepția celor speciale.”

Cosmin Prelipceanu: “Nu ar fi o soluție să meargă la școală și elevi și profesori cu certificat verde?”

Sorin Cîmpeanu: “Vaccinarea este gratuită, mâine la ora 10.00, împreună cu Valeriu Gheorghiță, vom avea o conferință de presă pentru a explica încă o dată beneficiile vaccinării.

Dacă toți cei care ne dorim școală cu prezență fizică ne-am fi vaccinat când trebuia, nu eram în situația în care ne aflăm astăzi.

Nu există legislație primară în acest sens, în contextul dat, nu avem această posibilitate. Problema este ca până vineri va trebui să ne decidem într-un fel.”

ADVERTISEMENT