Hotnews

Sorin Cîmpeanu cere modificarea noului Codului Fiscal. Ce eroare s-a strecurat în actul normativ

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că va cere modificarea Codului Fiscal, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2016, pentru ca şi grădiniţele, şcolile şi liceele private să...
Autor: Ionuţ Cataramă | 25.09.2015 | 12:41
Sorin Cîmpeanu cere modificarea noului Codului Fiscal. Ce eroare s-a strecurat în actul normativ

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că va cere modificarea Codului Fiscal, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2016, pentru ca şi grădiniţele, şcolile şi liceele private să beneficieze de scutire de impozit, potrivit Hotnews.

Astfel, în noul Cod Fiscal a rămas o eroare din vechiul cod, respectiv universităţile private sunt scutite de la plată impozitului pe profit, însă nu şi grădiniţele şi şcolile private. Ministrul Educaţiei a explicat că această eroare s-a produs din cauza Legii Educaţiei, care defineşte universităţile drept “instituţii”, iar grădiniţele şi şcolile “unităţi”,

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că a iniţiat deja discuţii cu Ministerul Finanţelor, “care înţelege şi susţine această solicitare de modificare”.

”Confuzia este generată de una dintre multele prevederi discutabile ale legii 1/2011 din educaţie, în care universităţile sunt definite că instituţii de învăţământ privat, iar şcolile şi grădiniţele că unităţi de învăţământ privat. Este o incoerenţă în terminologie la nivelul legii 1, care s-a perpetuat şi în Codul Fiscal, astfel că instituţiile de învăţământ particular nu plătesc impozit, pe când cele de la nivel preuniversitar plătesc. Ce s-a întâmplat în noul Cod Fiscal? S-a adăugat cuvântul superior, că să fie clar pentru toată lumea că la universităţi se referă”, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educaţiei.

Sursă: www.romanialibera.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!