ADVERTISEMENT
News

Sorin Cîmpeanu, declarație extrem de surprinzătoare: “Nu am de unde să știu câți profesori sunt vaccinați”

Autor: Rareș Mușătoiu | 17.05.2021 | 21:28
Sorin Cîmpeanu, declarație extrem de surprinzătoare:
Mai mulți bani pentru profesori. Ce activități vor fi plătite în plus. Ordinul semnat de ministru. foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a oferit luni o declarație extrem de surprinzătoare, la Digi24, spunând: “nu am de unde să știu în acest moment câți profesori sunt vaccinați în România”.

ADVERTISEMENT

Cât de curând, elevii din București s-ar putea întoarce, cu toții, la ore cu predare în format fizic, în contextul în care rata de infectare scade în Capitală.

Ministrul a explicat în ce măsură masca de protecție poate să nu mai fie purtată de către elevi în curțile instituțiilor școlare, în contextul în care o multitudine de restricții au fost ridicate în urma deciziilor guvernului.

Sorin Cîmpeanu: “Nu am de unde să știu câți profesori s-au vaccinat”

“Sunt 3000 de elevi, în țară, care au activitatea didactică suspendată pentru că au cazuri confirmate în clase. Sunt 20 de școli, în București în care elevii nu pot participa, în jur de 700-800 de elevi care sunt contacți direcți și nu pot merge la școală.

ADVERTISEMENT

Rata de infectare este foarte mică, 260 de elevi confirmați pozitiv în toată țara, dar există, de aceea trebuie să continuăm să respectăm regulile.

Din punct de vedere educațional, limitezi pierderile. O lună de școală cu predare fizică înseamnă foarte mult pentru elevii care nu sunt înscriși în ore remediale, sunt mulți profesori care vor încerca să compenseze din pierderile suferite în perioada în care școala a fost online.

Știm că sunt tulburări comportamentale, emoționale, sociale, o lună ajută nu doar din perspectivă educațională, ci și din perspectivă socio-emoțională.

ADVERTISEMENT

Prin vaccinare, sperăm să punem punct acestei boli. Profesorii sunt vacccinați în proporție foarte mare. În platforma de vaccinare vedem că profesorii sunt, în valoare absolută, cea mai vaccinată categorie profesională. 

Nu am de unde să știu câți profesori sunt vaccinați. După cei 160.000 de profesori vaccinați, nu mai avem o situație în platformă, persoanele s-au vaccinat în maratoane ale vaccinării, nu i-a mai întrebat nimeni ce profesie au.

ADVERTISEMENT

Am solicitat celor 17.000 de școli să ne dea o situație cu cadrele didactice vaccinate și personal auxiliar. Eu cred că am trecut de 50% dintre profesori care sunt vaccinați în prezent. Nu e suficient, trebuie să ajungem la 70%.

Unii dintre colegii din învățământ nu sunt neapărat împotriva vaccinării, dar mai au încă niște rețineri, așteaptă să vadă efecte secundare, nu știu exact”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!