News

Sorin Cîmpeanu, despre cazul elevului care s-a aruncat de la etajul unei școli: “Părinții spun că cei din școală nu puteau să preîntâmpine”

Ministrul Educației analizează incidentul dintr-o școală din Capitală în urma căruia un elev s-a aruncat de la etaj: "Părinții mi-au spus că cei din școală nu aveau ce să facă".
08.06.2021 | 21:40
Sorin Cimpeanu despre cazul elevului care sa aruncat de la etajul unei scoli Parintii spun ca cei din scoala nu puteau sa preintampine
ADVERTISEMENT

La școala George Bacovia un elev s-a aruncat de la primul etaj în timpul unei pauze, despre acest incident șeful Inspectoratului Școlar al Municipiului București spunând că a fost “o joacă”, declarație care i-a adus demiterea din funcție.

În exclusivitate pentru FANATIK, un profesor din școală a explicat cum elevul era jignit de către ceilalți colegi și cum învățătoare îl marginalizase în școala primară.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, despre elevul care s-a aruncat de la etaj: “Părinții nu au ce să le reproșeze profesorilor”

“Cred că este nevoie de mai multă educație în beneficiul elevilor, dar și în beneficiul părințiilor și profesorilor.

Bullying-ul este o problemă în România, deși colaborarea cu organizația Salvați Copiii este foarte bună, fac tot ce pot cu privire la sensibilizarea față de acest fenomen, nu avem încă un studiu care să redea fidel realitatea.

ADVERTISEMENT

Apreciez eforturile lor și le mulțumesc, dar trebuie să continuăm pentru a ști exact cum trebuie să acționăm cu măsuri anti-bully.

Aceste comportamente au fost mult amplificate de această perioadă, pierderile nu s-au referit numai la educație, ci și în plan social, psihologic, emoțional.

ADVERTISEMENT

Învățăm să fiți părinți, nu ne naștem știind acest lucru, unii învățăm mai repede, alții nu. Conștientizarea importanței educației parentale este un lucru pe care îmi propun să îl fac.

Cazul de la Școala George Bacovia nu a fost semnalat de către părinți, ei nu au depus o sesizare, am încercat astăzi să îi contactez pentru a-i invita la o discuție și am primit un email greu de catalogat.

ADVERTISEMENT

Părinții copilului care s-a aruncat de la fereastră mi-au scris că directorul, profesorii și dirigintele și-au făcut datoria, nu au nicio problemă cu ce s-a întâmplat acolo. 

Din punctul de vedere al părinților, înțeleg că nu puteau cei din școală să preîntâmpine un astfel de gest.

Mai este și Protecția Copilului, mai avem și noi niște atribuții prin Inspectorat. Vom lua măsurile care se impun, aștept rezultatul asumat al corpului de control pe care l-am trimis cu ordin de serviciu.

Dacă una dintre concluzii va fi sesizarea altor instituții, așa voi face, e bine să ne facem fiecare treabă. Aștept concluziile și le voi comunica”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

ADVERTISEMENT