News

Sorin Cîmpeanu, despre posibilitatea ca părinții să nu fie de acord cu vaccinarea elevilor: “Să vedem cum stăm”

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre posibilitatea ca părinții să nu fie de acord cu vaccinarea elevilor. El a explicat că vrea să vadă cum stau lucrurile
25.08.2021 | 23:15
Sorin Cimpeanu despre posibilitatea ca parintii sa nu fie de acord cu vaccinarea elevilor Sa vedem cum stam
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a venit cu explicații cu privire la rolul formularului pe care îl vor primi părinții în prima zi de școală. Acesta a explicat și că fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană care să se ocupe cu comunicarea dintre părinți și reprezentanții DSP.

Autoritățile intenționează să mărească rata de vaccinare în rândul elevilor. În acest sens, s-au demarat mai multe campanii de informare. Zilele trecute, Valeriu Gheorghiță a fost prezent în cadrul unei ședințe a CNA, unde s-a aprobat difuzarea unor clipuri care au ca scop promovarea vaccinării în rândul copiilor.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, despre posibilitatea ca părinții să nu fie de acord cu vaccinarea elevilor: “Să vedem cum stăm”

„La începutul acestei săptămâni am desemnat în fiecare școală o persoană care să aibă atribuții în domeniul protecției sanitare și care să aibă sarcina punctuală de asigurare a legăturii între reprezentanții DSP și părinți,” a spus Cîmpeanu, potrivit DCNews.

El a explicat și că reprezentantul le va prezenta părinților atât avantajele, cât și riscurile vaccinării. Astfel, părinții sau reprezentanții legali vor decide dacă minorii vor fi sau nu imunizați.

ADVERTISEMENT

Răspunsurile vor fi transmise prin intermediul unui formular. Acesta va marca atât statutul vaccinat al copilului, cât și opținea părinților de a se vaccina sau nu.

„Formularele vor fi distribuite odată cu începerea școlii, pe 13 septembrie. Pentru părinții care sunt de acord cu vaccinarea să putem organiza centre mobile, așa cum a anunțat colonelul Valeriu Gheorghiță, în acele școli, în care există doi, trei, cinci, zece, 20, 30, 40 de copiii, în funcție de asta,” a mai spus Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a sugerat că se așteaptă la multe răspunsuri negative. El a transmis că nu e tocmai normal ca oamenii să-și dorească ca școlile să fie locuri sigure, dar să nu-și lase copiii să se vaccineze.

Sorin Cîmpeanu, despre posibilitatea refuzului părinților de a-și vaccina copiii

„Vă mai spun ceva, am așa, un puseu de sinceritate. Să vedem și noi cum stăm, ca să eliminăm orice iluzie,” a spus acesta.

ADVERTISEMENT

„Riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu nu. Atunci o să știm și noi, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar vrem ca școlile să fie un mediu sigur,” a adăugat.

Cu câteva zile în urmă, Cîmpeanu explica că se vor menține normele sanitare și de igienă din școli. Masca de protecție va fi și ea obligatorie.

Totodată, ministrul Educației spunea că sunt luate în calcul mai multe scenarii. Unul dintre ele ar fi ca, în cazul unor îmbolnăviri, să poată învăța fizic doar copiii vaccinați, ceilalți să treacă în online.

ADVERTISEMENT