News
notix pixel id

Sorin Cîmpeanu, despre simulările la Evaluarea Națională: ”Au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate”

17.04.2021 | 13:16
Sorin Cîmpeanu, despre simulările la Evaluarea Națională: ”Au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate”
Guvernul a adoptat OUG pentru decontarea navetei elevilor. Câți copii vor beneficiaSursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a făcut o analiză a rezultatelor de la simulările la Evaluarea Națională. Acesta a declarat că rezultatele sunt surprinzătoare.

Ministrul Educației a spus la Digi24 că rezultatele simulărilor indică, de fapt, cât de bine s-au mobilizat elevii de clasa a opta pentru aceste examene. Sorin Cîmpeanu a precizat că au fost acuze legate de dificultatea subiectelor în scopul de a face ministerul să renunțe la examenele naționale.

65,6% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simulările de la Evaluarea Națională au avut medii mai mari sau egale cu 5, transmite Ministerul Educaţiei. Potrivit datelor dintr-un comunicat oficial, 25 de elevi au obținut medii de 10, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre rezultatele obținute la simulările de la Evaluarea Națională

“S-a constatat că în cazul Evaluării Naționale au fost scoase în evidență calitățile elevilor care au reușit să se mobilizeze.

În aproape toate județele rata de promovare a fost peste 50%, cu excepția județelor Vaslui și Timiș. Unde au fost rezultate slabe trebuie concentrare pe orele remediale”, a spus ministrul Educației.

ADVERTISEMENT

Structura subiectelor a fost foarte apropiată de cea a testelor PISA, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu nu consideră că subiectele au fost ușoare

“Nu că a fost mai redus gradul de dificultate, dar cel puțin la matematică au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate și au fost prognosticuri că nu elevii nu vor reuși să ia mai mult de 4.

Au fost acuze că subiectele sunt mult prea dificile și că s-ar dori rezultate mult prea slabe. Scenariile au fost că Ministerul Educației ar dori rezultate mai slabe ca să renunțe la examenele naționale”, a precizat ministrul.

ADVERTISEMENT

Cele mai bune rezultate au fost obținute în Municipiul București (82,1%) și în județele Cluj (77,6%), Argeș (71,5%), Brăila (71,3%) și Prahova (69,9%). În 2020 nu au fost organizate simulări, din cauza pandemiei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri