News
notix pixel id

Sorin Cîmpeanu, despre vacanța prelungită de Paște: “Nu era o soluție să se facă școală online”

30.03.2021 | 22:22
Sorin Cîmpeanu, despre vacanța prelungită de Paște:
Sorin Cîmpeanu, despre vacanța prelungită de Paște: "Nu era o soluție să se facă școală online" foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a analizat marți, la Digi24, vacanța prelungită de Paște care va începe în doi aprilie și va dura până pe 4 mai, declarând că: “nu era o soluție să se facă școală online în aceste două săptămâni în plus de vacanță”.

În urmă cu o săptămână, Cîmpeanu a declarat că s-a luat decizia ca din doi aprilie până în patru mai să fie acordată vacanță tuturor elevilor din România.

În urmă cu câteva zile, Ministrul Educației a explicat că se dorește redeschiderea tuturor școlilor cu prezență fizică după terminarea vacanței de primăvară, dar există niște condiții de îndeplinit.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, despre vacanța de primăvară: “Nu era o soluție să continue școala în online”

“S-ar fi putut face ore online în această perioada în care va fi vacanță. De multe ori, suntem puși în situația de a gândi din prisma propriei experiențe, copilul meu nu are nicio problemă cu echipamentele, nu are problemă cu Internetul si poate accesa echipamente.

Dar, elevii nu sunt peste tot în aceeași situație. Mulți nu știu cât de mari sunt decalajale între real și urban, iar acolo predarea online este atât de departe de acei elevi precum este față de noi mersul pe lună. 

ADVERTISEMENT

Inechitatea există. Dacă de fiecare dată când apare un nou val soluția este ‘trecem în online’ și nu ne pasă de această inechitate, da este și asta o soluție, dar ne prefacem că nu există aceste diferențe.

Avem șansa ca zilele de vacanță în aprilie să se transforme în zile cu prezență fizică în lunile mai și iunie.

ADVERTISEMENT

Am zis mai degrabă să lăsăm aceste două săptămâni și să fie recuperate, la școală, în luna iunie, atâta timp cât se respectă niște condiții: vaccinarea celor din sistemul de învățământ, testarea non-invazivă a elevilor începând din mai și respectarea măsurilor de protecție în școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul Educației: “Orele remediale se pot face în vacanță”

“În măsura în care vor exista solicitări, școlile au posibilitatea de a organiza orele remediale și în săptămânile în care sunt Paștele catolic și cel ortodox. 

ADVERTISEMENT

Sunt peste 200.000 de elevi înscriși în programul de ore remediale, iar cadrele didactice au responsabilitatea de a spune ‘da’ când există solicitări din partea elevilor.

Eu cred că sunt foarte puțin profesori care să zică ‘nu’ dacă elevii spun că au nevoie de ore remediale, mă tem că este mai degrabă invers.

ADVERTISEMENT

Orele remediale se fac în localitățile unde rata de infectare este sub 6 la mie, vor fi la școală, altfel ele nu pot fi făcut deloc.

Acei elevi s-au încris că nu au putut ține pasul cu online-ul, nu au avut Internet, echipamente sau profesori pregătiți, deci se poate doar la școală să se desfășoare aceste ore”, a adăugat Cîmpeanu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri