News

Sorin Cîmpeanu ia în calcul o nouă schimbare în școli. Vrea calificative în loc de note la trei discipline

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că în urma unor discuții cu reprezentanții sindicatelor din învățământul preuniversitar, s-a luat în calcul modificarea sistemului de evaluare pentru trei discipline.
23.08.2022 | 14:58
Sorin Cimpeanu ia in calcul o noua schimbare in scoli Vrea calificative in loc de note la trei discipline
Sorin Cîmpeanu ia în calcul modificarea sistemului de evaluare pentru trei discipline. Foto: facebook.com/SorinMCimpeanu
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a declarat că la această situație s-a ajuns având în vedere că la cele trei discipline există foarte multe medii cuprinse între 9 și 10. Ministrul educației consideră că măsura despre care s-a discutat va încuraja participarea elevilor la aceste discipline.

Sorin Cîmpeanu pledează pentru calificative la Educație Fizică

Și asta se va întâmpla fără ca elevii să simtă presiunea notei. Astfel, în prim-plan apar disciplinele Educație Fizică, Educație Muzicală și Educație Plastică. Alături de ministrul educației și reprezentanții sindicatelor din învățământul preuniversitar, la întâlnire au fost prezenți și profesorii de Educație Fizică.

ADVERTISEMENT

În acest context, Sorin Cîmpeanu a prezentat o sinteză realizată prin agregarea unor seturi de date din SIIIR (Sistemul Integrat Informatic al Învățământului din România).

Conform sursei citate, pentru colectarea datelor a fost efectuat un studiu în 220 școli din toate județele. Astfel s-a constatat că dintre cele 192.843 de medii analizate, 162.052 sunt medii generale/anuale de 10.

ADVERTISEMENT

Peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00, iar aproape 90% au media anuală 10.00 la disciplina Educație Fizică. La Educație Muzicală și Educație Plastică cca. 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00.

(…) Sunt foarte multe școli în care nu există nici măcar o medie diferită de 10.00 la aceste discipline (37 școli din eșantionul de 220 școli).

ADVERTISEMENT

Practic, situația reală ne arată că mediile sunt distribuite pe 4 paliere, 10.00, 9.50, 9.00 și mai puțin de 9.00”, a transmis Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

La finalul întâlnirii, propunerea celor menționați a fost următoarea: acordarea calificativelor pe patru paliere: foarte bine / bine / suficient / insuficient. Totodată, pentru învățământul vocațional / clase cu profil sportiv se va păstra sistemul de notare de la 1 la zece.

ADVERTISEMENT

Ministrul educației a dorit să îi liniștească pe cei care se tem că numărul de ore al disciplinelor amintite ar putea să scadă. Cîmpeanu a subliniat că numărul de ore alocat săptămânal acestor discipline nu va fi diminuat. El a asigurat că va exista posibilitatea de creștere prin noile planuri-cadru ce vor fi aplicate începând din 2o23.

 

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”