News

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, despre implementarea PNRR: “Sunt de acord să acordăm sporuri persoanelor care coordonează aceste proiecte”

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a discutat vineri, la Digi24, despre implementarea proiectelor de dezvoltare a mediului educațional din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, declarând: "sunt de acord că oamenii care vor coordona aceste proiecte să primească sporuri".
21.05.2021 | 21:31
Sorin Cimpeanu Ministrul Educatiei despre implementarea PNRR Sunt de acord sa acordam sporuri persoanelor care coordoneaza aceste proiecte
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, prim-ministrul României, a explicat în urmă cu câteva zile care va fi strategia fiscală în perioada următoare și cum va influența aceasta PNRR-ul.

La începutul săptămânii, Cîmpeanu a oferit o declarație surprinzătoare, spunând că Franța nu a fost mai pregătită decât România la nivelul predării în mediul digital.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, despre implementarea PNRR: “Oamenii care coordonează programele să primească sporuri”

“În primul rând, în fiecare școală ar trebui să se regăsească laboratoare de fizică, biologie și chimie.

Mai mult, nu ar trebui să fie nicio problemă legată de predarea online, referitor la echipamente și pregătirea cadrelor didactice, dacă ar mai fi cazul să predăm vreodată în această modalitate.

ADVERTISEMENT

Voi ridica robotica la rang de olimpiadă, pentru a avea toate beneficiile pe care ți le oferă acest statut. Nu mă întrebați de ce nu a existat până acum în România, nu aș ști să vă spun.

Prin PNRR, sunt mai mulți bani decât a avut Ministerul Educației de la intrarea în Uniunea Europeană până acum.

ADVERTISEMENT

Te temi când vezi atâția bani, ai nevoie de organizare, resursă umană și solidaritate guvernamentală. Dacă nu îți îndeplinești obiectivele legate de autostrăzi, de exemplu, nu ți se deconectează banii nici în educație.

Chiar dacă primii bani e posibil să vină de la începutul anului viitor, ar trebui la finalul acestui an să începem achiziționarea.

ADVERTISEMENT

Avem identificate locurile în care trebuie intervenit prioritar, trebuie să recunosc că la Ministerul Educației există o problemă cu identificarea persoanelor care să coordoneze aceste programe.

Ne trebuie cinci lideri care să ducă în spatele lor cinci echipe, o parte dintre aceștia există, dar o parte lipsesc. Vom încerca să convingem să vină alături de noi oameni cu credință și competență, Ministerul Educației are un program de salarizare mai puțin atractiv, ca să mă exprim politicos.

Atâta vreme cât să fii lider de proiect implică o responsabilitate foarte mare, ca să fii motivat, da, sunt de acord cu sporuri. În lumea reală pe care o cunosc eu lucrurile așa sunt, trebuie să motivezi persoanele cu competență și să faci diferența între cei care pot și fac și cei ce fac mai puțin.

Performanța se recompensează, iar lipsa de dorință de a munci se sancționează, e mai greu, de multe ori angajatul are dreptate, dar se pot găsi soluții de penalizare”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

ADVERTISEMENT