News

Sorin Cîmpeanu, prima reacție după ce s-a anunțat vacanță pentru toți elevii. Ce spune ministrul de orele pierdute și recuperarea materiei

Ministrul Educației a avut o primă reacție după ce președintele a anunțat vacanță pentru toți elevii. Sorin Cîmpeanu a explicat când se ia o decizie legată de orele pierdute și recuperarea materiei.
20.10.2021 | 20:43
Sorin Cimpeanu prima reactie dupa ce sa anuntat vacanta pentru toti elevii Ce spune ministrul de orele pierdute si recuperarea materiei
ADVERTISEMENT

Începând de luni, 25 octombrie, toți elevii din România, fie că vorbim de ciclul primar, gimnazial sau liceal, intră într-o vacanță de 2 săptămâni din cauza crizei provocate de pandemia de Covid-19.

La scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul legat de școli, a venit și o primă reacție din partea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Acesta a venit cu explicații în privința modalității și momentului în care elevii vor recupera orele și materia pierdută în această perioadă de inactivitate.

Când se va lua o decizie privind orele pierdute și recuperarea materiei. Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu

Potrivit spuselor oficialului Guvernului, Ministerul Educației nu va interveni cu schimbări legate de prelungirea semestrului I, care ar trebui să se încheie pe 22 decembrie, și nici al anului școlar în vară, înainte de revenirea din vacanța care începe pe 25 octombrie.

ADVERTISEMENT

Cîmpeanu a spus că în acest moment există mai multe variante pentru recuperarea orelor. Decizia finală va fi luată după ce vor avea loc discuții cu ”actorii” din zona educațională: elevii și profesorii.

”Ne vom consulta cu elevii și profesorii. Există mai multe variante. Nu vom lua o decizie înainte de revenirea din vacanță”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru HotNews.ro, în momentul în care a fost întrebat dacă se va prelungi semestrul I pentru ca orele pierdute să fie recuperate.

ADVERTISEMENT

Reamintim că miercuri seara, după o ședință de două ore susținută la Palatul Cotroceni cu specialiști din zona sanitară, Klaus Iohannis Președintele Klaus Iohannis a anunțat că toți elevii și preșcolarii vor intra în vacanță, timp de două săptămâni, de luni, 25 octombrie.

”Este evident că școlile sunt puternic afectate prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici.

ADVERTISEMENT

S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni”, a declarat șeful statului.

Ce vacanțe mai au elevii în acest an școlar 2021 – 2022

Semestrul I al anului școlar 2021 – 2022 are 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.

Dacă e să vorbim de vacanțe, acestea sunt programate în perioada 25 – 31 octombrie 2021, o primă pauză pentru învățământ preșcolar și primar. De pe 23 decembrie 2021 până pe 9 ianuarie 2022 are loc vacanța de iarnă.

Apoi, în intervalul 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022 este vacanța de primăvară. Din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023 este vacanța de vară, cea mai lungă.

ADVERTISEMENT