News

Sorin Cîmpeanu: ”Școlile trebuie închise ultimele”. Studiu șocant despre infectarea cu Covid-19, dezvăluit de ministrul Educației

22.03.2021 | 07:33
Sorin Cimpeanu Scolile trebuie inchise ultimele Studiu socant despre infectarea cu Covid19 dezvaluit de ministrul Educatiei
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu cere ca școlile să fie închise ultimele și doar în cazul în care ”situația epidemiologică o impune”. Ministrul Educației a trimis un mesaj pe Facebook în care a făcut referire la un studiu inedit privind infectarea cu Covid-19.

”Sunt convins că cele constatate de studiul extensiv recent realizat de Reuters, într-o serie de școli din SUA în care învață 2,2 milioane de elevi, pot fi valabile și pentru elevii și profesorii din România,” a scris Cîmpeanu. Conform ministrului Educației, în acel studiu se indică faptul că rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală.

ADVERTISEMENT

”Susțin în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune. În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile”, scrie Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu: ”Rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală”

Sorin Cîmpeanu critică dur ordinul de ministru comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătăți, pe care abia l-a semnat
foto: hepta.ro

”Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 trebuie luate pe toate planurile, cu rigurozitatea și prudența necesare. Măsura de închidere a școlilor fără alte măsuri complementare nu va produce efectul dorit. Cu toții facem eforturi să depășim cu bine această perioadă.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat, vor fi generate noi pierderi în educație și tulburările de socializare în rândul elevilor se vor agrava”, a scris Cîmpeanu pe Facebook.

Ministrul Educației: ”Examenele naționale sunt determinante pentru viitorul oricărui tânăr”

”Posibilitatea de pregătire a elevilor în cele mai bune condiții permise de evoluția epidemiologica este esențială.

ADVERTISEMENT

În acest moment, numărul elevilor din clasele terminale (promoția curentă), care urmează sa susțină examenul de bacalaureat, este de 147.056 (126.358 de elevi de clasa a XII-a și 20.698 de elevi de clasa a XIII-a).

În zonele carantinate funcționează 78 de licee, ceea ce reprezintă 5% din totalul celor 1.577 de licee din țară. Faptul că elevii care locuiesc în zone carantinate vor avea posibilitatea susținerii acestor simulări dacă învață în școli din localități necarantinate este foarte important. În calitate de ministru al Educației apreciez înțelegerea Comandantului Acțiunii/Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției cu privire la importanța educației și a pregătirii pentru examenele naționale”, a adăugat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT

Cîmpeanu: ”Îndemn în permanență la prudență și la respectarea tuturor regulilor”

”Pentru cei aproape 8.000 de elevi înmatriculați în clasele a XII-a și a XIII-a, care învață în licee din localități carantinate, organizarea simulărilor va fi posibilă după ieșirea din carantină, dar nu mai târziu de data de 15 mai.

Solicit tuturor celor 1.499 de licee care organizează simulări să acorde o atenție sporită respectării tuturor regulilor de distanțare, aerisirii corespunzătoare a sălilor de clasă, precum și purtării măștilor de protecție”, a scris Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT