News

Sorin Cîmpeanu dă asigurări: “Valul al patrulea nu va influența sistemul educațional”

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a discutat vineri despre scenariile referitoare la școală în contextul unui al patrulea val pandemic, spunând că: "nu va avea influențe asupra sistemului educațional".
09.07.2021 | 22:02
Sorin Cimpeanu da asigurari Valul al patrulea nu va influenta sistemul educational
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a declarat încă din luna mai că la începutul toamnei România se va confrunta cu un al patrulea val al pandemiei, avertizând că impactul acestuia depinde de succesul campaniei de vaccinare.

În contextul pandemiei, Cîmpeanu a propus mai multe modificări în sistemul de învățământ, una dintre acestea fiind reducerea semnificativă a vacanței de vară.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu: “Al patrulea val nu va avea influențe asupra sistemului educațional”

“Din prima zi de mandat am insistat pentru prezenţa fizică la cursuri, în funcţie de evoluţia epidemiologică. Nu văd de ce mi-aş schimba punctul de vedere acum.

În al doilea rând, permiteţi-mi să fiu optimist, pentru că în învăţământ avem cea mai mare rată de vaccinare.

ADVERTISEMENT

La nivel naţional avem o rată de vaccinare diferită de precedentul val, motiv pentru care sunt convins că acest al patrulea val, dacă va veni, va fi mult mai uşor controlabil şi nu va avea influenţe asupra sistemului de educaţie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, conform Observatornews.

În anticiparea acestui nou val pandemic, Ministrul Educației a subliniat din nou importanța vaccinării, dar a afirmat că pentru cei care nu doresc acest lucru trebuie să se găsească o modalitate de testare.

ADVERTISEMENT

“Pentru a pregăti sistemul de educaţie pentru această eventualitate insist încă o dată asupra necesităţii şi importanţei vaccinării şi, sigur că da, există posibilitatea ca în cazul în care sunt persoane care nu au dorit să se vaccineze, pentru a putea asigura în şcoli acea stare de siguranţă sanitară, există posibilitatea testării”, a mai declarat Cîmpeanu.

Octavian Jurma, avertisment privind valul al patrulea al pandemiei: “Șansa de prevenire se reduce spre zero”

Epidemiologul Octavian Jurma,  o voce specializată care s-a făcut remarcat prin predicții foarte precise în perioada pandemiei este pesimist în legătură cu atingerea obiectivelor propuse de către autorități în campania de vaccinare.

ADVERTISEMENT

România are șanse minime de a ajunge la imunitatea de turmă prin vaccinare, ceea ce îl determină pe Jurma să declare că valul al patrulea pandemic nu poate fi evitat.

“Șansa reală de a preveni un nou val de infectări se reduce spre zero pe zi ce trece”, a declarat Octavian Jurma, resemnat.

ADVERTISEMENT