News

Sorin Cîmpeanu, vești despre începerea școlii. Unde se vor desfășura orele cu prezență fizică

03.05.2021 | 21:46
Sorin Cimpeanu vesti despre inceperea scolii Unde se vor desfasura orele cu prezenta fizica
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a oferit luni, la Antena 3, mai multe detalii despre reînceperea școlii, explicând în ce condiții se vor desfășura orele și în ce localități elevii vor desfășura ore cu prezență fizică.

Elevii se vor întoarce la școală în condiții diferite, în funcție de rata de infectare înregistrată într-o anumită localitate.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, Cîmpeanu a declarat că testele rapide pe bază de salivă nu vor mai fi utilizate în școli pentru a depista eventualele cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Sorin Cîmpeanu, detalii despre cum va reîncepe școala. Unde se vor desfășura orele cu prezență fizică

“Miercuri vor începe școala cu prezență fizică toți copiii din grădiniță și toții copiii din învățământul primar.

ADVERTISEMENT

De asemenea, elevii claselor a cincea, a șasea, a șaptea, a noua, zecea, a unsprezecea din localitățile unde rata de infectare este sub unu la mie, vor merge la școală cu prezență fizică.

Ceilalți elevi din localitățile unde rata de infectare este peste unu la mie vor începe școala în sistem online, este vorba de peste 14000 de localități în acest scenariu.

ADVERTISEMENT

De luni, zece mai, vor începe școala cu prezență fizică toți elevii din clasele terminale, indiferent de scenariul în care se află localitatea.

Este de preferat să fie asigurată tot timpul distanțarea, iar acest lucru s-a păstrat în limitele posibilului, este iluzoriu să ne gândim că mereu va fi păstrată distanța de un metru între elevi, dar de cele mai multe ori cadrele didactice atrag atenția copiilor când acest lucru nu se întâmplă.

ADVERTISEMENT

Trendul ratei de infectare este descrescător, dacă și ritmul campaniei de vaccinare va fi la fel de bun, pe parcursul celor opt săptămâni de școală și, dacă epidemiologii vor putea considera că se pot deschide școlile peste tot cu prezență fizică, va fi un pas important pentru sistemul de educație.

Panourile de plexiglas mai mult încurcă decât ajută, mă miră să văd că anumite state le folosesc (n. red. referindu-se la SUA) sunt studii științifice care arată acest lucru, dar masca de protecție va fi purtată în permanență”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3, în timpul unei ediții speciale moderată de Sabina Iosub.

ADVERTISEMENT