Sport

Sorin Cîrțu a ajuns la capătul răbdării. „Să se întrerupă campionatul. E bătaie de joc”

Președintele Universității Craiova, Sorin Cîrțu, nu mai vrea meciuri de fotbal fără suporteri. Decât fără fani în tribune mai bine deloc a decretat olteanul.
11.11.2021 | 18:30
Președintele Universității Craiova, Sorin Cîrțu, nu mai vrea meciuri de fotbal fără suporteri. Decât fără fani în tribune mai bine deloc a decretat olteanul.
ADVERTISEMENT

Pentru cel puțin încă două săptămâni competițiile sportive din România se vor desfășura fără asistență în tribune, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a impus această restricție la data de 22 octombrie.

Măsura a intrat în vigoare pe data de 25 a lunii trecute și este în vigoare pentru 30 de zile calendaristice, până pe 25 noiembrie. Sorin Cîrțu s-a alăturat fanilor care contestă măsura.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîrțu: ”De ce să fie toată lumea pedepsită”

Președintele Universității Craiova face front comun cu fanii sportului din România. Sorin Cîrțu s-a săturat ca meciurile de fotbal să se dispute în anonimat și propune o măsură extremă.

Olteanul cere nici mai mult nici mai puțin decât întreruperea campionatului până în momentul în care suporterii vor fi reprimiți pe stadioane.

ADVERTISEMENT

Acesta a făcut lobby pentru românii care au ales să se imunizeze și cere ca măcar aceștia să fie lăsați să asiste la evenimentele sportive.

”Noi suntem afectați că nu putem juca fără spectatori. Mai bine se întrerupea campionatul și să jucam iar atunci când vor putea veni spectatorii.

ADVERTISEMENT

Bine era să le dea drumul celor vaccinați, nu să fie toată lumea pedepsită. E o bătaie de joc!”, a declarat Cârțu în emisiunea Liga Digi Sport.

FRF a cerut o derogare pentru meciul echipei naționale, dar a fost refuzată

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a decis ca toate competițiile sportive organizate pe teritoriul României să se desfășoare fără spectatori până în 25 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Măsura a fost contestată de mai mulți organizatori de evenimente sportive, între care și cei ai turneului de tenis Transylvania Open.

Și șeful FRF, Răzvan Burleanu a încercat să obțină clemență din partea DSU, în perspectiva meciului România – Islanda, decisiv pentru calificarea ”tricolorilor” la barajul pentru Cupa Mondială.

Raed Arafat a fost neînduplecat și a anunțat că nici un for sportiv și nici un organizator de evenimente sportive nu va primi vreo derogare în acest sens, din cauza evoluției accelerate a răspândirii virusului SARS-Cov-2.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Argeș – Universitatea Craiova: 3,25 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT