Sport

Sorin Cîrțu, dezamăgit crunt de evoluția Universității Craiova în înfrângerea 0-1 cu Zorya Luhansk. ”Parcă au jucat flămânzii cu sătuii”

Universitatea Craiova a pierdut 0-1 manșa întâi din turul 3 preliminar din Conference League cu Zorya Luhansk, la capătul unei evoluții modeste. Sorin Cîrțu și-a mitraliat jucătorii.
05.08.2022 | 12:44
Sorin Cirtu dezamagit crunt de evolutia Universitatii Craiova in infrangerea 01 cu Zorya Luhansk Parca au jucat flamanzii cu satuii
Universitatea Craiova a făcut un meci slab împotriva Zoryey Luhansk în Conference League. Sorin Cîrțu nu și-a iertat jucătorii. Sursa foto: Orange Sport
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a continuat seria evoluțiilor modeste din acest început de sezon și în manșa întâi din turul 3 preliminar al Conference League pierdut cu 0-1 în fața ucrainenilor de la Zorya Luhansk.

Sorin Cîrțu: ”Bilanțul nostru este dezastruos”

Universitatea Craiova are o singură victorie în cele șase partide oficiale disputate în acest sezon, în toate competițiile. Singurul succes al alb-albaștrilor, altfel unul concludent, 3-0, a fost înregistrat în returul cu Vllaznia din Conference League.

ADVERTISEMENT

Evoluția în fața albanezilor a fost una foarte bună, e adevprat, însă, că doar în repriza a doua. Cu Zorya Luhansk oltenii au fost arareori în situația de a crea pericol la poarta adversă.

”Dezamăgitoare evoluția noastră și rezultatul, dar mă gândesc că mai e și un retur și aștept o transformare a noastră la 180 de grade pentru partida retur, dar și pentru ce urmează.

ADVERTISEMENT

Pe mine nu m-a surprins evoluția ucrainenilor. Am spus că vom întâlni o echipă care provine dintr-o zonă cu multe tragedii, cu multe frustrări pentru că nu poate să-și facă meseria, și că vor folosi acest prilej ca să-și acopere tristețea în care sunt obligați să trăiască.

Exact asta am văzut pe teren, o echipă care a fost preocupată de fotbal, parcă au jucat flămânzii cu sătuii. Bilanțul nostru este dezastruos pentru ceea ce așteptăm de la băieți.

ADVERTISEMENT

Tot aștept o resetare a lor, dar văd că întârzie. A început campionatul, au început competițiile internaționale, trebuie să înțeleagă că îți trebuie multă atitudine, nu să faci greșeli tactice în fața unui adversar gata să taxeze aceste lucruri”, a spus Sorin Cîrțu, la Pro Arena.

Suporterii cer schimbări, Sorin Cîrțu le amână

Președintele Universității Craiova a adăugat că în perioada imediat următoare nu se pune problema să apară schimbări în ceea ce privește banca tehnică, dar că îi înțelege pe suporterii care își expun frustrările pe rețelele de socializare. Sorin Cîrțu așteaptă o analiză a antrenorului Laszlo Balint.

ADVERTISEMENT

”Eu nu vreau să fac analiza echipei la TV, asta e treaba antrenorului, eu am vorbit când eram antrenor și aveam multe de zis. Nu comentez nici ce spun suporterii în spațiul virtual.

Au dreptul să-și exprime punctele de vedere, sunt supărați și au dreptate și așteptările lor sunt aceleași cu ale noastre a celor din conducerea clubului”, a spus Cîrțu.

Cum anticipează Sorin Cîrțu derby-ul Olteniei și ce spune despre întârzierile plăților deținătorilor drepturilor TV

La sfârșitul acestei Universitatea Craiova o va înfrunta pe marea rivală locală FC U Craiova. Pentru echipa lui Adrian Mititelu este meciul anului. Sorin Cîrțu știe cum se poate câștiga partida.

”O să fie un meci plin de orgolii, ambiții, vedem ce va ieși de acolo. Cine cedează pierde, cine nu e pregătit va pierde. E foarte importantă starea de spirit și să conștientizezi de ceea ce se întâmplă într-un astfel de meci”, a adăugat Cîrțu.

Oficialul Universității Craiova s-a alăturat grupului de oameni de fotbal nemulțumiți de întârzierile plăților drepturilor TV și lasă să se înțeleagă că susține demersul lui Adrian Mititelu de a bloca televizarea derby-ului din Bănie.

”Nu am ce să comentez despre inițiativa lui Adrian Mititelu. Dacă are dreptate și poate să blocheze transmisia sportivă, treaba lor. Nimănui nu-i convine să nu primească banii pe care trebuie să-i primească, la timpul la care trebuie să fie făcută plata.

Nici noi nu suntem de acord cu întârzierea. Dacă s-a stabilit o dată, ar fi bine să se respecte pentru că toată lumea are socoteli, contează banii de la tv pentru foarte multe echipe”, a comentat Sorin Cîrțu.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 3,15 este cota pentru ”X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT