News

Sorin Grindeanu, acuzații la adresa piloților TAROM: ”Nu arată respect față de pasageri”

Ministrul Transporturilor spune că modalitatea prin care piloții TAROM au ales să protesteze denotă o lipsă de respect față de pasageri.
09.07.2024 | 00:05
Sorin Grindeanu acuzatii la adresa pilotilor TAROM Nu arata respect fata de pasageri
Sorin Grindeanu critică modul de a protesta al piloților TAROM Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu a declarat că situația a apărut peste noapte și consideră că pasagerii trebuiau anunțați din timp în așa fel încât să nu mai meargă la aeroporturi și să aștepte îmbarcarea în avioane.

Sorin Grindeanu, acuzații la adresa piloților TAROM

Ministrul a mai precizat că, imediat ce au aflat de situație, în jurul orei 1:30 în noaptea de duminică spre luni, a fost constituită la nivelul ministerului  echipă care să negocieze cu greviștii.

ADVERTISEMENT

„Nu știu dacă e o îmbolnăvire în masă în acest moment sau e o grevă. Eu cred că această tactică adoptată, cea de a se declara cu 10 – 25 de minute, jumătate de oră, înainte de a începe zborul, inapți de zbor, parte din echipaj, a dus de fapt la ce s-a întâmplat azi pe aeroport.

Și am să mă explic, poate n-am fost foarte clar. Dacă o grevă, în adevăratul sens al cuvântului, este anunțată, oamenii nu mai vin în aeroport, trec de filtre, își predau bagajele, așteaptă la poarta de îmbarcare și cu 10 minute înainte sunt anunțați că acea cursă e anulată. Aici e această împingere la maxim a acestei situații.

ADVERTISEMENT

Eu vreau să spun că am aflat, eu și alți colegi de-ai mei, azi-noapte, la ora 1:30 de dimineața. Am constituit rapid, la minister, o echipă care să încerce să negocieze.

Erau trei echipaje azi-noapte la 1:30, undeva în Orientul Mijlociu, care și-au declarat această stare de ‘inapt de zbor’ care e prevăzută. Și pe parcursul zilei acest lucru s-a repetat”, a precizat ministrul Transporturilor la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

”Nu arată respect față de pasageri”

Sorin Grindeanu a acuzat piloții care au apelat la acest mod de a protesta de lipsă de respect față de pasageri și spune că pierderile companiei se ridică la circa două milioane de euro.

„Astăzi, pierderile datorate acestei situații sunt undeva la două milioane de euro, poate un pic peste, dacă toți cei care au cursele anulate cer despăgubiri, și au tot dreptul să o facă. (…)

ADVERTISEMENT

Eu înțeleg să ai revendicări, înțeleg că îți dorești să ai salarii mai bune și un drept pe care poți să-l negociezi cu cei care conduc această companie, dar înțeleg totodată să faci pașii în mod corect și în respect față de pasageri.

Faptul că adopt această atitudine în care cu 10 minute înainte de zbor e pusă compania în situația de a anula acea cursă, nu arată respect față de pasageri”, a mai spus acesta.

”Despăgubirile le plătește TAROM”

Ministrul Transporturilor a explicat şi cine le va trebui să-i despăgubească pe cei afectați de protestul piloților, compania având sarcina de a găsi fondurile necesare și a precizat că spera ca marți situația să revină la normal

„Compania va plăti despăgubirile. Va trebui să găsească banii pentru că au tot dreptul cei care au pierdut cursele şi cei care au fost şi sunt în această situaţie să primească despăgubiri.

Nu eu am dreptul de a schimba conducerea TAROM. Cei care sunt selectați prin legea 109 trebuia să ia deciziile corecte. Consiliul de Administraţie face acest lucru. Astea sunt regulile. Mâine dimineața sper să se reintre în programul normal”, a mai spus Sorin Grindeanu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”