Alegeri 2024

Sorin Grindeanu continuă ofensiva PSD împotriva lui Nicolae Ciucă: ”Un poznaș în slujba țării”

Coaliția PSD-PNL fierbe din cauza datei alegerilor prezidențiale. Sorin Grindeanu continuă ofensiva PSD împotriva lui Nicolae Ciucă.
27.06.2024 | 21:45
Sorin Grindeanu continua ofensiva PSD impotriva lui Nicolae Ciuca Un poznas in slujba tarii
Sorin Grindeanu continuă ofensiva PSD împotriva lui Nicolae Ciucă Sursa foto: Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-a numit, joi, pe Nicolae Ciucă “un poznaş în slujba ţării”, ironizându-i astfel sloganul de campanie: ”Un ostaș în slujba țării”.

”Un poznaș în slujba țării”

După ce în ultimele zile mai mulți liberali printre care și Nicolae Ciucă au susținut că vor ca alegerile prezidențiale să se desfășoare în luna noiembrie, prim-vicepreședintele PSD a publicat pe rețelele de socializare un document intern al PNL conform căruia, Biroul Politic Național al partidului a decis încă din luna martie ca prezidențialele să fie organizate în luna septembrie.

ADVERTISEMENT

„Un poznaș în slujba țării….Domnul Ciucă ne spune că va respecta doar prevederile și termenele legale în ceea ce privește data alegerilor prezidențiale.

Mă întreb ce era legal pe 3 martie și a devenit ilegal pe 27 iunie la PNL?! Probabil tot efectul căldurii de afară și al selfieurilor cu televizorul”, a scris Sorin Grindeanu, joi, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Sorin Grindeanu a venit la scrut timp după ce Nicolae Ciucă a răspuns atacului lansat de Marcel Ciolacu și a transmis că PNL va respecta doar prevederile şi termenele legale cu privire la data alegerilor prezidenţiale.

„În ceea ce privește data alegerilor prezidențiale, trebuie să fie foarte clar: în cadrul acestei negocieri, Partidul Național Liberal va respecta termenele și prevederile legale și va opera exclusiv pe baza principiilor democratice. Nu pe baza intereselor conducerii PSD”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

”Onoarea nu este doar pe panouri”

Șirul atacurilor fără precedent din coaliția PSD-PNL a fost început de Marcel Ciolacu care i-a acuzat pe liberali că vor să ”schimbe regulile jocului”.

”Dacă decizia lor rămâne aceeași, nu are rost să facem o decizie de coaliție. Trebuie să facem o distincție foarte clară din funcția mea de președinte al PSD și responsabilitatea din ceea ce privește funcția de prim-ministru”, a declarat premierul Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Mai mult, liderul PSD a afirmat că a anunțat un calendar corect ”pentru că nu există numai două partide competitori politici în România, PSD și PNL”.

”Și am anunțat un calendar astfel încât toate partidele și toți liderii politici din România să-și organizeze alegerile în funcție de acest calendar.

Eu am propus atunci 1 septembrie, dl. Nicolae Ciucă a propus 15 septembrie. Acum, tot domnia sa a propus data de 29 septembrie. Am înțeles că acum se dorește altă dată”, a mai spus președintele PSD.

De asemenea, premierul la atacat dur pe Nicolae Ciucă, spunând că ”onoarea nu este doar pe panouri, onoarea este și în discuțiile în cadrul coaliției”.

 

ADVERTISEMENT