Alegeri 2024

Sorin Grindeanu, despre situația de pe Valea Oltului: „Din oră în oră am primit monitorizarea de pe teren”

Sorin Grindeanu, precizări despre lucrările pe Valea Oltului: „În două zile, echipele care se ocupă de defrișare au tăiat peste 1300 de arbori”
10.07.2024 | 17:32
Sorin Grindeanu despre situatia de pe Valea Oltului Din ora in ora am primit monitorizarea de pe teren
Grindeanu spune că este informat din oră în oră cu privire la situația lucrărilor de pe Valea Oltului / Foto: Facebook, Sorin Grindeanu
ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, urmărește îndeaproape evoluția lucrărilor la proiectele de infrastuctură, lucrările de pe Valea Oltului fiind la ora actuală o prioritate. Despre stadiul lucrărilor de pe Valea Oltului, Grindeanu este informat din oră în oră, pentru a se asigura că acestea se desfășoară în grafic, arată PSD.

Grindeanu: „Voi monitoriza zilnic”

O modalitate asemănătoare de lucru a avut-o și fostul președinte al României, Traian Băsescu, în privința podului de la Mărăcineni, care a fost refăcut în timp record după ce a fost afectat de inundații puternice, potrivit PSD.

ADVERTISEMENT

„Știţi că am fost acolo, voi fi şi voi monitoriza zilnic. Din oră în oră am primit monitorizarea de pe teren”, a declarat Sorin Grindeanu pentru Antena 3 CNN. Minnistrul a oferit informații cu privire la defrișările masive (20.000 de copaci), după ce DN7 a fost închis, în vederea pregătirii terenului pentru autostrata A1 Sibiu-Pitești.

„În două zile, echipele care se ocupă de  defrișare au tăiat peste 1300 de arbori și au avansat cu drumurile tehnologice care permit accesul la zonele înalte ale versantului. Pe măsură ce accesul la zonele de lucru va fi mai facil, viteza lucrărilor de defrișare va crește”, a postat Sorin Grindeanu pe contul Facebook.

ADVERTISEMENT

„Într-o zi, în vreo 13 ore am fost pe vreo șase șantiere”

Ministrul Transporturilor a anunțat și că a vizitat șase șantiere într-o singură zi, Grindeanu fiind des văzut pe mai multe șantiere de infrastructură (autostrăzi, căi ferate), în urma unor vizite neanunțate. „Într-o zi, în vreo 13 ore am fost pe vreo șase șantiere. Am fost prima dată în jurul Brașovului între Cața și Apața, apoi la Chețani în Mureș. După aceea două șantiere pe Autostrada Transilvania în Cluj de la Nădășelu până la Poarta Sălajului, apoi de la Nușfălău la Suplacu de Barcău și apoi la Simeria”, a declarat Sorin Grindeanu pentru un post tv.

Prezența ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, în cadrul unor vizite dese la lucrările proiectelor de infrastructură grăbește finalizarea acestora într-un timp record. Un astfel de demers l-a avut și Traian Băsescu atunci când a vizitat de nenumărate ori lucrările la podul de la Mărăcineni, peste râul Buzău, care a cedat în urma inundațiilor puternice din 2005, practic rupând legătura rutieră între Muntenia și Moldova aproape o jumătate de an.

ADVERTISEMENT

Prezența frecventă a lui Băsescu la lucrările podului a făcut ca acest obiectiv să fie reparat și redeschis într-un timp record, cu consecințe benefice asupra economiei din regiune și a traficului rutier. Pe modelul Traian Băsescu, și prezența lui Sorin Grindeanu pe diverse șantiere îi determină pe cei care lucrează să-și facă datoria cu conștiinciozitate și cu mai mare responsabilitate, arată social-democrații.

Autostrada Sibiu-Pitești, proiect esențial pentru integrarea în rețeaua de transport europeană

Un proiect de infrastructură esențial pentru România este autostrada Sibiu-Pitești, care face parte din Coridorul IV Pan-European, proiect strategic, cu consecințe asupra economiei și societății, va lega regiuni istorice din Transilvania și Muntenia. Dincolo de acest aspect, autostrada va juca un rol esențial pentru ca România să fie integrată în rețeaua pan-europeană de transport, cu avantajele pe care le reprezintă timpii de călătorie mai mici și costuri de transport reduse, un atu pentru prezența investitorilor și creșterea economiei regiunilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, autostrada va cataliza industria automobilelor, esențială pentru economia României. Astfel, uzinele de profil și de componente auto din Pitești, Mioveni și din vestul țării, vor scurta timpii de acces la piețele externe, cu consecințe asupra creșterii competitivității producției locale, arată PSD.

Material susținut de PSD

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
UCRAINA vrea să BOMBARDEZE RUSIA! Răsturnare de situație în RĂZBOI
UCRAINA vrea să BOMBARDEZE RUSIA! Răsturnare de situație în RĂZBOI
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”