News

Sorin Grindeanu, noul președinte interimar al Camerei Deputaților. Social-democratul, votat de AUR și UDMR

Sorin Grindeanu a fost votat, marți dimineața, președinte interimar al Camerei Deputaților. Beneficiind de voturi de la AUR și UDMR, acesta i-a luat fața Cristinei Prună de la USR.
02.11.2021 | 10:17
Sorin Grindeanu noul presedinte interimar al Camerei Deputatilor Socialdemocratul votat de AUR si UDMR
Sorin Grindeanu, noul președinte interimar al Camerei Deputaților. Social-democratul, votat de AUR și UDMR. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, a fost votat, marţi, în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, președinte interimar al forului legislativ.

Prim-vicepreședintele PSD a beneficiat de voturile AUR şi UDMR. De subliniat faptul că liberalii nu au fost prezenţi la şedinţă.

ADVERTISEMENT

Pentru acest post interimar au fost două propuneri, Sorin Grindeanu, de la PSD şi Cristina Prună, de la USR.

Sorin Grindeanu, votat președinte interimar al Camerei Deputaților. Victorie în fața Cristinei Prună de la USR

Social-democratul a primit 7 voturi. Patru voturi au venit de la PSD, unul de la UDMR, unul de la AUR şi unul de la minorităţi.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după votul primit de Grindeanu la Camera Deputaților, Marcel Ciolacu a făcut un scurt comentariu despre succesului colegului său.

”Mă bucur că a reușit să creeze o majoritate în Parlament, astfel încât să fie președinte interimar”, a afirmat liderul PSD, marți dimineață, la sosirea la sediul partidului din Kiseleff.

ADVERTISEMENT

Camera Deputaților, condusă până azi de liberalul Florin Roman, tot interimar

După ce fostul lider PNL Ludovic Orban și-a dat demisia de la şefia Camerei Deputaţilor, noul președinte interimar al Camerei a fost Florin Roman, tot de la PNL.

Pe data de 18 octombrie, Roman a preluat interimatul la șefia Camerei pentru o perioadă de două săptămâni. La acea dată, acesta a beneficiat și de sprijinul USR.

ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu, despre viitoarea guvernare: ”Nu susținem guverne minoritare”

La scurt timp după ce a fost votat interimar la Camera Deputaților, Sorin Grindeanu a vorbit despre negocierile privind viitorul Guvern. Acesta a anunțat că PSD a decis să nu susțină un executiv minoritar, indiferent de cine ar fi condus.

ADVERTISEMENT

”Să nu punem drobul de sare înaintea… Toate aceste decizii (n.r. legate de viitoarea guvernare) le vom lua ca urmare a întrunirii forurilor de conducere PSD, astfel încât strategia noastră să fie cea mai potrivită. 

Ieri am luat o decizie de a nu susține guverne minoritare, indiferent de cine ar fi conduse. Vom avea ședință la partid și vom stabili strategia. Dacă ne cheamă în Modrogan mergem în Modrogan”, a declarat prim-vicepreședintele PSD.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS