News

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD: “Șansele să treacă o moțiune de cenzură la toamnă sunt foarte mari”

18.05.2021 | 20:49
Sorin Grindeanu primvicepresedinte PSD Sansele sa treaca o motiune de cenzura la toamna sunt foarte mari
ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu, deputat și prim-vicepreședinte PSD, a discutat marți, la Antena 3, despre situația politică a României, analizând tensiunile care au existat în actuala coaliție de guvernare și ce consideră acesta că va urma în toamnă, declarând: “la toamnă șansele să treacă o moțiune de cenzură sunt foarte mari”.

Grindeanu a fost extrem de critic la adresa actualei coaliții de guvernare, spunând în urmă cu câteva săptămâni că PNL a adus 18.000 de pile în aparatul de stat de când a ajuns la putere.

ADVERTISEMENT

USR va avea congres pentru alegerea liderilor la începutul lunii septembrie, iar liberalii probabil că vor anunța și ei organizarea unui proces similar, tot în aceeași perioadă.

Sorin Grindeanu: “Șansele unei moțiuni de cenzură sunt foarte mari”

Bogdan Chiriac: “Va mai reveni PSD-ul la guvernare și când se va întâmpla asta?”

Sorin Grindeanu: “Cred că lucrurile se vor inflama politic și economic foarte mult în această toamnă, iar șansele unei moțiuni de cenzură să treacă vor fi foarte mari.”

ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu, despre PNRR: “Nu este proprietatea personală a PNL-ului și USR-ului, împrumuturile acestea le luăm noi, toți românii”

“Dacă aș fi prim-ministru prima decizie pe care aș lua-o ar fi să dezbat cât se poate de transparent acest PNRR. Nu e un plan proprietate personală a PNL-ului și USR-ului, împrumuturile pe care le luăm, le luăm toți românii.

Aș mări suma pentru administrațiile locale și aș da voie, de asemenea, autorităților locale să poată să acceseze și pilonii care nu țin neapărat de ei: transport, educație și sănătate.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine se poate ocupa de o renovare a unei școli o admnistrație locală, nu Ministerul Educației. Aș descentraliza decizia pentru a și ajunge să cheltuim aceste miliarde”, a adăugat Grindeanu.

Fostul prim-ministru: “Ne vom bate în Parlament cu actuala coaliție de guvernare pentru legea care interzice vânzarea terenurilor agricole”

Adrian Ursu: “Cum poate PSD să tempereze elanul actualei coaliții, mai ales USR, de a înstrăina tot ce a mai rămas din avuția națională, în special terenurile agricole?”

ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu: “În urmă cu doi ani am aprobat o lege care interzicea vânzarea de terenuri, primul lucru făcut de actuala putere a fost să abroge această lege. Ne vom bate în Parlament pentru că am propus ca o perioadă de timp să nu se vândă nimic din avuția națională.

Credeți că perioada în care ne aflăm este una propice pentru a vinde? Am face-o pe un preț foarte mic și ar fi o greșeală.”

ADVERTISEMENT