News

Sorin Oprescu a fost internat la Matei Balș cu o formă severă de Covid-19

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost internat la Institutul Matei Balș în urma infectării cu Covid-19.
19.09.2021 | 11:04
Sorin Oprescu a fost internat la Matei Balș cu o formă severă de Covid-19
Sorin Oprescu (dreapta) a fost internat cu Covid-19 la Institutul Matei Balș/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sorin Oprescu s-a îmbolnăvit de Covid-19, iar infecția a fost suficientă de severă încât să necesite internarea sa la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Internarea lui Oprescu a fost confirmată de membri ai familiei, informează Antena 3.

Totuși, starea medicului nu este atât de gravă încât să fie necesar transferul său la Terapie Intensivă.

Sorin Oprescu s-a simțit rău în ultimele zile. Primele simptome indicau o răceală, însă acestea au fost urmate de dureri intense de cap.

ADVERTISEMENT

În urma testării, a fost confirmată suspiciunea de infectare cu SARS-CoV-2. Cum starea sa a continuat să se înrăutățească, Oprescu a fost dus la spital cu ambulanța.

La Institutul Matei Balș, medicului i s-a prescris un tratament specific și i s-au pus perfuzii. În acest moment starea sa este stabilă. Sorin Oprescu se vaccinase anterior cu ambele doze.

ADVERTISEMENT

Tot la Matei Balș este internată de o săptămână și cântăreața Viorica de la Clejani, însă starea sa este mai gravă decât cea a lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu așteaptă sentința în procesul de la Curtea de Apel

Fostul primar al Bucureștilor este judecat de către Curtea de Apel București, procurorii DNA  acuzându-l de luare de mită pe vremea când era edilul Capitalei.

ADVERTISEMENT

Procesul trenează de mai bine de cinci ani, Oprescu fiind condamnat în primă instanță la 5 ani și 4 luni de închisoare.

Verdicul definitiv era așteptat în luna aprilie a acestui  an însă cei doi judecători ai completului de judecată nu au căzut de acord asupra sentinței, astfel că a fost nevoie de includerea în complet a unui al treilea judecător. Procedura a dus la amânarea verdictului  pentru această toamnă.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acuzația de luare de mită pentru contractele acordate de către municipalitate unor firme private, procurorii îl mai acuză pe Oprescu de spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat.

O parte din lotul de acuzați din acest dosar au încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției și au fost judecați în procedură accelerată în schimbul unor sentințe mai blânde cu o treime față de cele prevăzute de lege.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri