News

Sorin Oprescu, prins în Grecia. Fostul primar al Capitalei a primit 40 de zile de arest. Update

Dat în urmărire generală de Poliția Română, Sorin Oprescu a fost localizat de Interpol în Grecia. Fostul edil al Capitalei a fost reținut de autoritățile de la Atena și miercuri a aflat că va rămâne 40 de zile în arest.
18.05.2022 | 12:20
Sorin Oprescu prins in Grecia Fostul primar al Capitalei a primit 40 de zile de arest Update
Sorin Oprescu, prins în Grecia. Fostul edil ar fi fost reținut la Atena. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
18-05-2022
09:20

40 de zile de arest pentru Sorin Oprescu

Conform Antena 3, de la Curtea de Apel, el va fi transportat la arest. Oprescu spera să obțină cercetarea în stare de libertatea.

Sursa citată a precizat că un consiliu de judecată va decide daca fostul edil va fi extrădat sau va rămâne în Grecia. Sorin Oprescu dorește ca dosarul să fie judecat în Grecia întrucât consideră că în nu a avut un proces corect.

17-05-2022
17:06

Obiceiul care l-a dat de gol pe fostul edil Sorin Oprescu. Ajutor nesperat pentru autorități

Sorin Oprescu a fost reținut marți de autoritățile din Grecia. Acesta este în custodia autorităților elene după ce a fost găsit în Atena.

Fostul edil era dat în urmărire generală după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare în 13 mai.

O temere de avion pe care o are Oprescu l-a împiedicat pe acesta să fugă în altă parte a globului.

Deși cei din jurul său l-au rugat să nu bage în seamă fobia, Sorin Oprescu nu a reușit să treacă peste această teamă și ”să ia o cursă spre Dubai, Israel sau spre altă destinație de unde nu ar fi putut fi extrădat”, a declarat pentru Libertatea un om familiarizat cu circumstanțele cazului.

Se pare că anchetatorii erau la curent cu fobia lui Oprescu. De altfel, aceasta a fost și informația care i-a ajutat pe oamenii legii să-l depisteze mai ușor pe Oprescu.

17-05-2022
14:45

Sorin Oprescu a cerut azil politic în Grecia

Plecat din țară. Sorin Oprescu a depus documentația pentru a-i fi acordat azil politic în Grecia, potrivit Antena 3. Sursa citată scrie că e probabil ca în momentul în care a solicitat azilul, fostul primar să fi făcut și un autodenunț spunând că are o condamnare în România.

Cert este că Sorin Oprescu a fost localizat de către polițiști în baza mandatului de arestare.  “Nu a fost localizat de Interpol, ci de către Reţeaua Europeană a Echipelor de Căutare Activă a Urmăriţilor. În urmă cu scurt timp, aceștia au confirmat telefonic pentru Centrul de cooperare polițienească din România că Sorin Oprescu a fost reținut în Atena”, a transmis corespondentul Antena 3 Corina Matlinschi.

Fostul primar general Sorin Oprescu, dat în urmărire națională după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare, a fost localizat în Grecia.

Sorin Oprescu, prins în Grecia. Fostul edil a fost reținut la Atena

Potrivit Antena 3, fostul primar general din București a fost localizat de Interpol în Atena. Autoritățile elene au confirmat că Sorin Oprescu se află pe teritoriul elen și acesta a fost reținut.

ADVERTISEMENT

Oprescu a fost condamnat vineri, 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Decizia pronunțată la Curtea de Apel București (CAB) este definitivă.

Pe lângă condamnare, instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu a fost găsit la domiciliu, Oprescu a fost dat ulterior în urmărire internațională. Acesta ar fi părăsit țara în urmă cu câteva săptămâni, cu mult înainte de pronunțarea sentinței. Oprescu putea ieși din România fără nici o problemă pentru că nu exista nici o măsură preventivă împotriva sa.

Sorin Oprescu, aceeași soartă cu a Elenei Udrea

La fel ca în cazul Elenei Udrea, și pentru Sorin Oprescu va urma un proces de extrădare în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

După ce va fi extrădat, fostul edil va ajunge apoi la Penitenciarul Rahova, acolo unde va petrece ceva mai puţin de o lună într-o perioadă de carantină. Va fi evaluat medical, va fi consiliat psihologic şi îi vor fi evaluate aptitudinile de muncă.

Reamintim că medicul Sorin Oprescu a primit patru condamnări, pentru tot atâtea acuzaţii de corupţie: constituirea unui grup infracţional organizat, în variantă agravată, luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

ADVERTISEMENT

După contopire, doi dintre cei trei membri ai completului de judecată i-au dat pedeapsa de 10 ani şi opt luni de închisoare.

ADVERTISEMENT