Sorin Oprescu NU autorizează mitingul pro-eutanasiere. Protestatarii nu renunţă la manifestaţie

Acţiunea de protest în memoria lui Ionuţ Anghel, care trebuia să aibă loc vineri, la ora 19.00, în Piaţa Romană, a fost amânată din cauză că nu a fost obţinută aprobare de la Primăria...
06.09.2013 | 19:45
Sorin Oprescu NU autorizeaza mitingul proeutanasiere Protestatarii nu renunta la manifestatie
ADVERTISEMENT

Acţiunea de protest în memoria lui Ionuţ Anghel, care trebuia să aibă loc vineri, la ora 19.00, în Piaţa Romană, a fost amânată din cauză că nu a fost obţinută aprobare de la Primăria Capitalei, comunitatea de părinţi anunţând că se va alătura manifestaţiei organizate duminică, în Parcul Izvor.

UPDATE: Protestul anunţat pentru vineri în Piaţa Romană din Capitală, legat de câinii vagabonzi, nu se amână, pe pagina de Facebook a evenimentului fiind postat un mesaj de mobilizare al asociaţiei Pro Civilizaţie Secolul 21, chiar dacă iniţiatoarea manifestaţiei a anunţat că nu a obţinut autorizaţie.

ADVERTISEMENT

“Iniţiatoarea acestui miting a renunţat la organizarea lui, din cauza faptului că nu a obţinut autorizaţia. Rămâne la latitudinea fiecăruia dacă mai participă sau nu. Cu toatea acestea, vă invităm în continuare să fim alături de familia micului Ionuţ şi vă aşteptăm pe toţi, astăzi la ora 19.00 – la Piaţa Romană. Nu uitaţi să aduceţi cu voi câte un afiş (scris pe ce avem fiecare, chiar şi pe o coală A4, cu un marker, nu e obligatoriu să fie ceva elaborat) în care să scrieţi ce vă doriţi. Cerem cu această ocazie autorităţilor care ne sfidează de peste 23 de ani să adune toţi câinii maidanezi de pe străzile Bucureştiului, aplicând Legea 227/2002”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Comunitatea online a părinţilor Desprecopii.com şi Asociaţia Pro Civilizaţie au anunţat că mitingul programat pentru vineri, în Piaţa Romană, nu a primit aprobare din partea Primăriei Capitalei pentru locaţia şi ora la care era făcută cererera, astfel că manifestul public a fost amânat pentru cel organizat de Nadine în Parcul Izvor, duminică, între orele 11.00 şi 14.00.

ADVERTISEMENT

“A fost depusă o nouă cerere de miting şi pentru săptămâna viitoare”, precizează comunitatea părinţilor, potrivit Mediafax.

Comunitatea online a părinţilor anunţase, joi, o acţiune de protest, vineri, în Piaţa Romană din Capitală, în memoria lui Ionuţ Anghel şi a tuturor persoanelor muşcate sau atacate de câini maidanezi, cerând autorităţilor să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă şi siguranţă.

ADVERTISEMENT

“Sute de părinţi şi copii vor manifesta în cadrul unui protest organizat vineri, 06 septembrie, în Piaţa Romană, începând cu ora 19.00, în memoria lui Ionuţ şi în numele tuturor celor traumatizaţi de câinii lăsaţi la voia întâmplării pe străzi. Cerem autorităţilor o soluţie demnă de o ţară europeană a anului 2013. Cerem factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primării) să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă, linişte şi siguranţă! Nu vrem şi alte victime mutilate şi ucise de câini fără stăpâni. Şi noi iubim câinii, dar mai presus de câini, ne iubim copiii”, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.
Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

ADVERTISEMENT

Sursa: Realitatea