News

Sorin Oprescu și alți 4 șefi de secție de la Spitalul Universitar au fost demiși. Filmați în timp ce încălcau regulile de protecție sanitară

13.06.2020 | 13:08
Sorin Oprescu si alti 4 sefi de sectie de la Spitalul Universitar au fost demisi Filmati in timp ce incalcau regulile de protectie sanitara
Sorin Oprescu a fost demis de la Spitalul Universitar. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorin Oprescu și alți 4 șefi de secție de la Spitalul Universitar au fost demiși. Conform Digi 24, cei 5 medici au încălcat regulile de protecție în timpul unui raport de gardă. Mai mult de atât, aceștia au fost și filmați în timp ce nu respectau măsurile.

Sorin Oprescu și alți 4 șefi de secție de la Spitalul Universitar au fost demiși

Nu a mai durat mult și Ministerul Sănătății a declanșat un control. Totul ar fi plecat după ce șeful secției de Chirurgie generală IV, fostul primar general acuzat de corupție Sorin Oprescu, ar fi convocat o ședință pentru raportul de gardă.

ADVERTISEMENT

La raport au fost chemați toți membrii secției pe care acesta o conduce. Cu toate acestea, protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului au interzis aceste întâlniri în timpul pandemiei.

Filmați în timp ce încălcau regulile de protecție sanitară

De altfel, reprezentanții ministerului le-au cerut medicilor ca astfel de discuții să se poarte doar online și să fie evitate întâlnirile în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Probele Ministerului par a fi de necontestat. Între timp, Sorin Oprescu a fost filmat de camerele de supraveghere ieșind din sala de ședință.

Acesta era urmat de alți 11 oameni, medici și asistenți. Mai mult de atât, în cameră se aflau și alte persoane.

ADVERTISEMENT

Toți par a purta măști de protecție chiar dacă, spre exemplu, în imagini se vede un cadru medical care o poartă sub bărbie, lucru condamnat de epidemiologi și infecționiști.

Printre şefii de secţii demişi se numără şi Adriana Nica, fost manager al spitalului şi iubita lui Sorin Oprescu.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că magistrații Tribunalului București l-au condamnat anul trecut la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare pe fostul primar Sorin Oprescu, în dosarul în care era cercetat pentru fapte de corupție.

Decizia putea fi atacată. Instanţa a dispus şi confiscarea a 25.000 de euro şi 700.000 de lei. Procurorii l-au acuzat pe Oprescu de luare de mită.

 

ADVERTISEMENT