News

Sorin Ovidiu Vântu, boicot pentru alegerile europarlamentare! „România nu câștigă nimic. Singurii care au de câștigat sunt cei 32 de neica-nimeni”

25.05.2019 | 10:35
Sorin Ovidiu Vantu boicot pentru alegerile europarlamentare Romania nu castiga nimic Singurii care au de castigat sunt cei 32 de neicanimeni

Sorin Ovidiu Vântu nu are liniște nici în spatele gratiilor. După ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare într-un dosar pentru delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din Petrom, mogulul îndeamnă acum la boicotarea alegerilor europarlamentare! Acesta susține că votul pe care îl vor da românii duminică nu are nicio „valoare proactivă”. Mai mult de atât, Vântu spune că România nu câștigă nimic de pe urma acestor alegeri, ci doar „cei 32 de neica-nimeni” care vor ajunge la Bruxelles.

Sorin Ovidiu Vântu, boicot pentru alegerile europarlamentare!

„Hai să mai restabilim un adevăr, generație. Pe planul marilor decizii, Bruxelles-ul nu înseamnă nimic. El este doar partea birocratică, partea executivă a deciziilor statelor importante din Europa în frunte cu Germania. La fel ca orice organizație, și UE are nevoie de o căpetenie. N-ar avea nicio importanță dacă această căpetenie s-ar numi Germania, Franța sau Italia, cu singura condiție ca ea să nu opereze doar în interes propriu, ci în interesul tuturor componentelor acestei organizații.

Nefăcând acest lucru, organizația nu are niciun viitor, iar votul pe care îl vei da pe 26 mai nu are nicio valoare proactiva. Ceea ce votezi tu, generație, nu este decizia, ci vitrina. O vitrină cu mii de manechine cumplit de costisitoare și total inutile din perspectiva marilor decizii. Dacă vrem repoziționarea României în actuala UE, nu trimiterea unor manechine fără pic de influență în marele joc este soluția, ci negocierea și semnarea unor tratate bilaterale cu marile puteri europene.

Sorin Ovidiu Vântu, boicot pentru alegerile europarlamentare! Vântu
Sorin Ovidiu Vântu nu este interesat de alegerile europarlamentare. Sursă foto – facebook

Vântu, reacție din închisoare în problema alegerilor

A-ți pierdea vremea pe la secțiile de votare doar pentru a băga 20 de mii de euro în buzunarul unor neica-nimeni este un act de caritate prost direcționat. Toate aiurelile pe care politicienii și mare parte a presei ți le bagă în cap n-au niciun corespondent în viața reală. România nu câștigă nimic, românii nu câștigă nimic de pe urma acestor alegeri. Singurii care au de câștigat, sunt așa cum ți-am mai spus, cei 32 de neica-nimeni. Să urnești o țară întreagă doar pentru atâta lucru este nu doar caraghios, ci și amuzant. La fel de amuzant va fi și când cei de la Bruxelles vor afla câți securiști le ocupa fotoliile de europarlamentari”, a scris Sorin Ovidiu Vîntu pe o rețea de socializare.

De remarcat că românii sunt chemați duminică, 26 mai, la urne pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul European pentru următorii 5 ani. În aceeași zi și președintele României a convocat un Referendum pentru Justiție.