News

Sorin Ovidiu Vîntu, mesaj către Viorica Dăncilă: ”Cât costă să aduci un muncitor străin în România?”

30.04.2019 | 18:26
Sorin Ovidiu Vintu mesaj catre Viorica Dancila Cat costa sa aduci un muncitor strain in Romania

Sorin Ovidiu Vîntu nu se dezminte. Cunoscutul om de afaceri, care în trecut s-a poziționat pe locul trei în topul celor mai bogați români, cu o avere impresionantă, estimată la 800 de milioane de euro, a lansat un atac dur  la adresa premierului Viorica Dăncilă,

Sorin Ovidiu Vîntu dă de pământ cu Viorica Dăncilă

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Sorin Ovidiu Vîntu o critică în termeni duri pe Viorica Dăncilă. Omul de afaceri susține, printre altele, că politicile propuse de Guvernul României nu au nicio șansă pentru a-și atinge scopul, adică repatrierea românilor plecați în străinătate.

Sunt convins că, vrăjiți de oferta doamnei Dăncilă, de salariile uriașe pe care le vor primi aici, de condițiile de cazare pe care doamna noastră le va pune la dispoziție, de condițiile de spitalizare și de școlarizare, toți acești mari specialiști vor da dracului capitalele țărilor dezvoltate și-și vor rupe hainele de pe ei în îmbulzeala creată pentru cumpărarea unui bilet de avion spre București” , a scris Sorin Ovidiu Vîntu.

Viorica Dăncilă, atacată de Sorin Ovidiu Vîntu
Viorica Dăncilă, atacată de Sorin Ovidiu Vîntu

Sorin Ovidiu Vîntu, despre repatrierea românilor din străinătate: „Cine dracu are nevoie de ei?”

„Evident că ar fi fost mai simplu să se inițieze un proiect pentru aducerea românilor noștri de afară, dar cine dracu are nevoie de ei? Ăștia au pretenții, sunt cârcotași și nici nu votează cum trebuie.

Apropo, doamnă premier, știți cât costă să aduci un muncitor străin în România, cu tot cu obținerea dreptului de muncă? Știti și ce salariu trebuie să îi plătească un antreprenor român?” , a mai scris cunoscutul om de afaceri pe respectiva rețea de socializare.

Aceasta este doar una dintre reacțiile controversate cu care Sorin Ovidiu Vîntu s-a făcut remarcat în următoarea perioadă. Spre exemplu, în 10 aprilie, când s-a judecat ultimul termen al procesului liderului PSD Liviu Dragnea, omul de afaceri nu putea rata ocazia de a comenta în stilul caracteristic pe marginea subiectului.

Într-un text publicat pe pagina sa personală de Facebook, sub titlul „Ratații și flegma”, Sorin Ovidiu Vîntu critica în termeni duri inițiativa protestatarilor #rezist, pe care i-a catalogat drept „niște indivizi retardați, violenți și fără căpătăi.

Generație, după cum bine știi, nu-l agreez pe Liviu Dragnea. I-am criticat adesea lașitatea, mărginirea, modul dezagreabil prin care a ținut morțiș să arate că el conduce totul, înțelegerile încercate pe sub masă cu securiștii etc.

Dar modul în care s-a atentat ieri la demnitatea lui este inacceptabil. Busculada creată la ICCJ a oferit un spectacol penibil cu niște jandarmi vai de capul lor și niste indivizi retardați, violenți si fără căpătâi, care aruncă vina propriilor lor ratări pe umerii lui Dragnea. Doar idioții își pot imagina că retardații ăia luptă pentru vreo cauză, că înțeleg măcar pe ce lume se află. Repet, niște imbecili agresivi care-și permit să facă ceea ce fac pe fondul pasivității tâmpe a autorităților acestui stat” , a scris Sorin Ovidiu Vîntu la vremea respectivă.