News

Sorin Ovidiu Vîntu scapă de dosarul în care este acuzat că i-a dat un milion de euro mită lui Bogdan Olteanu

05.04.2021 | 22:22
Sorin Ovidiu Vintu scapa de dosarul in care este acuzat ca ia dat un milion de euro mita lui Bogdan Olteanu
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a primit o decizie favorabilă din partea Tribunalului București. Acesta a scăpat de dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că i-a dat un milion de euro mită lui Bogdan Olteanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Potrivit sentinței pronunțate în sala de judecată luni, 5 aprilie, magistrații au constatat că fapta s-a prescris. Vântu, fostul patron al Realitatea TV, își recunoscuse fapta, dar ulterior a revenit asupra deciziei.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, în octombrie, Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru că ar fi primit bani de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihaiu.

Instanța, decizie în procesul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat că i-a dat 1 milion de euro lui Bogdan Olteanu

În anul 2018, Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, fiind acuzat că i-a dat fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu suma de 1 milion de euro, în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

ADVERTISEMENT

Luni, 5 aprilie 2021, Tribunalul Bucureşti a decis încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri. Decizia poate fi contestată prin apel.

”În baza art. 396 alin. 1 şi alin. 6 C.pr. pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C. pr .pen. încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Vîntu Sorin Ovidiu, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă prev. de art. 6 ind. 1 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 şi art. 5 C.p., ca urmare a împlinirii termenului special de prescripţie al răspunderii penale. Ia act că prin sentinţa penală nr. 1960/24.12.2019 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr. 1129/29.10.2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, s-a dispus confiscarea de la numitul Olteanu Bogdan contravaloarea în lei a sumei de 1.000.000 (un milion) euro, remisă acestuia de inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu.

ADVERTISEMENT

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei, potrivit Digi24.

Bogdan Olteanu, după gratii pentru că ar fi încasat banii de la Vîntu

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada iulie – noiembrie 2008, Sorin Ovidiu Vîntu i-a promis şi remis lui Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât Liviu Mihaiu să fie numit pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

ADVERTISEMENT

Fostul demnitar a fost trimis în judecată într-un dosar separat şi condamnat definitiv, în octombrie 2020, la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Bogdan Olteanu s-a predat, la scurt timp de la decizia definitivă, la Poliția din Dâmbovița.

ADVERTISEMENT