News

Sorin Strutinsky, un apropiat al lui Radu Mazăre, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare!

06.07.2020 | 17:26
Sorin Strutinsky un apropiat al lui Radu Mazare condamnat definitiv la 10 ani si 8 luni de inchisoare
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare într-un dosar de trafic de influență, scrie Info Sud-Est. În prima instanță, în acest dosar, omul de afaceri a fost condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare. 

Sorin Strutinsky mai are o condamnare în prima instanță la 7 ani și 10 luni cu executare în dosarul “Polaris”, alături de Radu Mazăre, care a primit 9 ani și 10 luni și Eduard Martin, patronul firmei de salubrizare, care a fost condamnat la 5 ani și 6 luni cu executare. Toate sentințele au fost date în prima instanță la dosarul “Polaris”, conform Hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

În dosarul în care a fost condamnat definitiv la închisoare, Sorin Strutinsky a fost trimis în judecată de procurorii DNA în luna martie a anului 2015, fiind acuzat de comiterea mai multor infracțiuni de trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și instigare la săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor, în formă continuată.

Sorin Strutinsky, un apropiat al lui Radu Mazăre, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare!

Procurorii au stabilit că în anul 2009 el a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu Direcția Apelor Dobrogea Litoral.

ADVERTISEMENT

În schimbul sumelor de bani pretinse, Sorin Strutinsky ar fi promis că îi va determina pe funcționarii DADL și pe cei de la Ministerul Mediului să respecte contractul asumat, referitor la plata prețului către societatea respectivă.

În perioada 2009-2012, Sorin Strutinsky a primit de la denunțător suma totală de 1.286.958,17 lei, bani virați din conturile bancare a cinci societăți comerciale indicate de omul de afaceri. De asemenea, Strutinsky i-a determinat pe reprezentanții societății denunțătorului să falsifice mai mult contracte, aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăților corespondente și justificarea acestora în evidențele contabile.

ADVERTISEMENT

În 2013, Strutinsky a pretins 1.600.000 de euro de la denunțător

El a determinat efectuarea unor operațiuni comerciale cu caracter fictiv prin care a transferat sume de bani din patrimoniul societății beneficiare a banilor publici în patrimoniul celor cinci societăți.

Sorin Strutinsky a mai fost judecat și pentru faptul că în 2012 a pretins de la același denunțător o sumă de bani reprezentând 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de aceeași societate reprezentată de denunțător.

ADVERTISEMENT

În anul 2013, Sorin Strutinsky a pretins suma de 1.600.000 de euro de la denunțător, reprezentând un procent de 6% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea denunțătorului în temeiul unui contract încheiat cu Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile.

 

ADVERTISEMENT
Tags: