Sport

Sorina Grozav, la primul turneu final cu România. Scandalul de dopaj i-a amânat debutul: “Niciodată nu este prea târziu!”. Exclusiv

Sorina Grozav debutează pentru naţionala României la un turneu final. Interul stânga a avut de suferit din cauza scandalului de dopaj de la Corona Braşov.
05.11.2022 | 18:39
Sorina Grozav la primul turneu final cu Romania Scandalul de dopaj ia amanat debutul Niciodata nu este prea tarziu Exclusiv
Sorina Grozav, pentru prima dată la un turneu final cu naţionala după ce scandalul de dopaj de la Corona Braşov i-a amânat debutul: "Niciodată nu este prea târziu!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România va juca sâmbătă, de la ora 21:30, primul meci de la Campionatul European de handbal feminin cu naţionala Ţărilor de Jos. “Tricolorele” îşi dispută meciurile din grupe la Skopje, în Macedonia de Nord.

Sorina Grozav, pentru prima dată la un turneu final cu naţionala după ce scandalul de dopaj de la Corona Braşov i-a amânat debutul

Sorina Grozav va debuta cu naţionala României la un turneu final. Interul stânga în vârstă de 23 de ani a avut de suferit din cauza scandalului de dopaj din 2019 de la Corona Braşov, când jucătoarele echipei au fost suspendate din cauza unei terapii de recuperare interzise, folosită de club.

ADVERTISEMENT

Legitimată la Rapid, Sorina Grozav a vorbit pentru FANATIK înaintea plecării în Macedonia de Nord spunând că are emoţii înainte de debutul la turneul final:

“Am câteva emoţii înainte de turneul final. Sper ca în momentul în care intru pe teren în primul meci să le las deoparte şi să ajut echipa naţională. Sper să avem un parcurs cât mai bun la aceste Europene.

ADVERTISEMENT

Îmi pare rău că nu am putut debuta la un turneu final cu naţionala României mai devreme, dar niciodată nu este prea târziu”, a spus Sorina Grozav pentru FANATIK.

S0rina Grozav poate fi una dintre cele mai importante arme ofensive ale echipei conduse de Florentin Pera. Interul stânga a arătat o formă bună în amicalele disputate înaintea turneului final.

ADVERTISEMENT

Daciana Hosu, gata de Euro: “Înainte de orice turneu final sunt emoţii mari, dar sunt aici pentru a-mi ajuta echipa”

Dacă Sorina Grozav este la debutul pentru echipa naţională, portarul Daciana Hosu are experienţa Campionatului Mondial din 2021. Jucătoarea legitimată la SCM Râmnicu Vâlcea a vorbit pentru FANATIK înainte de plecarea la turneul final:

“Mă simt foarte bine. Mi-am reînoit forţele în pauza în care echipele au jucat în Champions League şi sunt pregătită să îmi reprezint ţara. Înainte de orice turneu final sunt emoţii mari, dar sunt aici pentru a-mi ajuta echipa.

ADVERTISEMENT

A fost o experienţă plăcută să particip la alte turnee finale. Am avut multe de învăţat de la jucătoare care au avut mult mai mare experienţă la astfel de competiţii. A fost gândul că trebuie să învăţăm de la cele mai bune.

“Din păcate, o să ne lipsească mult fetele care n-au putut să facă această deplasare”

Este o diferenţă între meciurile de la club şi naţională. În primul rând, există o diferenţă de nivel între diferite ţări, dar asemănarea este că lupţi pentru victorie indiferent dacă joci la club sau la naţională.

Din păcate, o să ne lipsească mult fetele care n-au putut să facă această deplasare, dar sunt sigură că vom găsi soluţii şi în lipsa lor. Domnul Florentin Pera este un antrenor foarte bun, ştie să îşi impună stilul de joc şi sper să ne ajute. Grupa este grea, dar în acest moment trebuie să luăm fiecare meci în parte”, a declarat Hosu pentru FANATIK.

 

ADVERTISEMENT