News

Sorina Matei a fost concediată de la B1 TV! Tir de acuze al jurnalistei la adresa guvernului Orban

03.05.2020 | 20:52
Sorina Matei nu mai lucrează pentru B1TV. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Jurnalista Sorina Matei a fost concediată de la B1 TV chiar în ziua în care se sărbătorește Ziua Mondială a Libertății Presei! Totul se întâmplă la puțin timp după ce a intrat în vigoare decizia de a se direcţiona 40 de milioane de euro către presa TV şi cea scrisă din partea Guvernului Orban.

Sorina Matei a fost concediată de la B1 TV!

Nu a durat mult până la replica acidă a jurnalistei. Aceasta a ieșit la atac pe o rețea de socializare și a transmis propria variantă.

ADVERTISEMENT

„De Ziua Mondială a Libertăţii Presei cu care se împăunează fals Guvernul Orban, vă anunţ eu, că ei se feresc

Tir de acuze al jurnalistei la adresa guvernului Orban

1. Televiziunea B1 tv a reziliat marţi contactul meu şi al lui Andrei Bădin, fără nicio notificare şi/sau discuţie prealabile.

ADVERTISEMENT

2. Tot marţi, cu câteva ore înainte de reziliere, televiziunea B1 tv, pe profit- 2,3 milioane de euro în 2019, a aplicat la fonduri garantate de stat/Guvern prin IMM Invest.

3. Luni, înainte de aplicare, emisiunile noastre existau, marţi – după aplicare n-au mai existat.

ADVERTISEMENT

4. Totul a fost comunicat marţi seară, după aplicare la IMM invest, şi miercuri, prin email/trimis document şi printr-un cerber al patronatului, fără ca patronatul să-şi asume sau să comunice transparent decizia, în cazul subsemnatei. De altfel, şi decizia este semnată prin împuternicit.

5. Joi, Guvernul a dat 40 de milioane de euro la presă, sub masca unei „campanii de informare”, cică să „sprijine jurnaliştii” care în mintea lor trebuie să se transforme în oficine de partid şi ale Guvernului, fix ce nu are voie să facă presa.

ADVERTISEMENT

6. Dealurile Guvernului Orban sunt cu patronatele lacome, nicidecum pentru „sprijinirea jurnalismului”, a scris Sorina Matei.

 

 

 

ADVERTISEMENT