News

Sorina Pintea, ajutor de la USR/Plus? Cum poate ataca ministrul Sănătății funcția de primar în Baia Mare

24.09.2019 | 13:53
Sorina Pintea ajutor de la USRPlus Cum poate ataca ministrul Sanatatii functia de primar in Baia Mare

Sorina Pintea ar putea să primească un ajutor de la USR/Plus. Cel puțin aceasta este varianta celor de la știripesurse care scriu că în ultima perioadă au început să se facă tot felul de jocuri politice. Motivul este unul cât se poate de simplu – social democrații se tem că nu vor mai rămâne foarte mult timp la putere, ceea ce îi îndeamnă pe toți să-și asigure viitorul. Printre aceștia s-ar afla și un membru important din cabinetul Dăncilă.

Sorina Pintea, ajutor de la USR/Plus?

Sorina Pintea se gândește tot mai serios să intre în competiția pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare. Doar că, în acest moment, postul este ocupat de Cătălin Cherecheș, un edil, considerat de toată lumea greu de bătut. Drept pentru care orice ajutor este bine venit, chiar dacă vine din partea opoziției. În plus de asta, USR și PLUS par a fi la modă și o eventuală asociere n-ar da rău la public.

Până atunci, ca să arate că e de bună credință, Sorina Pintea și-a dat ok-ul pentru câteva proiecte controversate inițiate de influentul deputat de Cluj, Emanuel Ungureanu. Spunem lucrul acesta privind și la sprijinul activ acordat proiectelor USR ce se referă la industria tutunului și altele din Parlament. Mai mult de atât, pe la colțuri, gura lumii vorbește că deputatul nu a ratat nici el prea multe ședințe ale ministrului Sorina Pintea cu directorii din subordine.

Sorina Pintea, ajutor de la USRPlus. Sorina Pintea
Sorina Pintea a oprit exportul paralel al medicamentelor. Sursa foto – facebook

Cum poate ataca ministrul Sănătății funcția de primar în Baia Mare

Sursa citată mai scrie că pentru a da o oarecare legitimitate „înțelegerii”, oamenii USR au fost „implantați” chiar în biroul ministerial. Ba chiar, o consilieră a ministrului a fost moștenită de la fostul număr 1 în sănătate din guvernul tehnocrat, Vlad Voiculescu. Aceasta are carnetul de membru USR cu cotizația la zi și s-a remarcat după ce a ”propus ordinul privind exportul paralel de medicamente”.

Vă readucem aminte că acesta a iscat un imens scandal în zona medicală. Între timp, ministerul Sănătății a decis să suspende temporar, pentru 6 luni, exportul paralel de citostatice și imunosupresoare vitale pentru pacienții bolnavi de cancer sau care au suferit un transplant și care sunt insuficiente pe piața din România.