News

Sorina Pintea face prăpăd în ţară! 27 de spitale ar putea să nu mai primească finanţarea

08.04.2019 | 14:02
Sorina Pintea a anunțat că Mihai constantinescu a suferit și un al treilea stop cardio respirator

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunță măsuri fără precedent după controalele efectuate la mai multe spitale, unele chiar în miez de noapte. 27 de unități sanitare din țară riscă să rămână fără finanțare, conform celui mai recent anunț al Sorinei Pintea: neregulile descoperite au deranjat specialiștii din cadrul ministerului.

Sorina Pintea, nemulțumită de ce a văzut în secțiile de Pediatrie din Gorj și Prahova

Din cele peste 300 de spitale de stat, 27 ar putea să nu mai primească bani din buget. Pintea a vizitat spitale din Târgu Jiu și Ploiești și nu a fost foarte încântată, deși unele dintre ele figurează cu nivelul de acreditare 1. Șefa de la Sănătate a spus că le-ar retrage finanțarea și că, probabil, acreditarea a fost acordată în urma procedurilor birocratice.

Mai mult, Pintea a avut un șoc atunci când a pășit în secțiile de Pediatrie: ”Marea mea mirare și dezamăgirea pe care am văzut-o a fost când am văzut gradul de ocupare la pediatrie. E prima dată de când lucrez în sistem și văd un grad de ocupare de 30%, asta înseamnă că populația nu are încredere în medici, că nu e mulțumită de tratament.

Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unitate medicală cu probleme

Vizita ministrului a dus la demisia Șefului de la Cardiologie de la Spitalul Județean din Ploiești

Gradul de concordanță între diagnosticul la internare si externare ideal ar fi să fie peste 60%. Există secții în spitalul județean în care acest grad este 18%. Anumite secții sunt improvizații”, a declarat ministrul, conform digi24.ro. Culmea ironiei este că la Gorj, chiar anumiți directori spun că acreditarea nu trebuia să fie acordată.

Vizitele inopinate făcute de ministru, anunțate totuși cu două ore înainte, s-au lăsat și cu demisii. Șeful Secției de Cardiologie de la Spitalul Județean din Prahova și-a scris eliberarea din funcție după vizita reprezentanților guvernului. ”Spitalul acesta este făcut în anii 70 și într-adevăr nu mai corespunde din multe puncte de vedere cu circuitele unui spital modern.

S-au făcut tot felul de adaptări la situație, românul e inventiv. Trebuie luate măsuri radicale și trebuie făcută o alta clădire”, a declarat Daniel Mihalache, șeful blocului operator de la Spitalul Județean Ploiești, secția Cardiologie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri