News

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, despre legalizarea canabisului: ”Fiul meu a fost condamnat pentru trafic”

26.03.2019 | 19:49

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că i-a fost greu să deschidă discuția despre legalizarea canabisului în scop medicinal. Motivul: fiul său a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri și întreaga poveste putea fi interpretată.

Sorina Pintea vorbește despre legalizarea canabisului

Potrivit Digi24, Sorina Pintea a adus în discuție legalizarea canabisului la un eveniment de Ziua Epilepsiei, unde părinţii vorbeau despre temerile pe care le-au avut când au aflat de boala copiilor lor şi de faptul că sunt judecaţi de ceilalţi.

„Cu toate că mi-a fost greu dintr-un anumit punct de vedere, am deschis inclusiv acea dezbatere despre canabisul medicinal, foarte bun în anumite forme de epilepsie. Mi-a fost foarte greu să încep această discuție pentru că fiul meu a fost condamnat pentru trafic de droguri şi putea fi interpretată povestea asta în fel şi chip. Dar dincolo de orice speculaţie, pe mine și pe cei din jurul meu ne interesează pacienţii”, a spus Sorina Pintea.

canabis medicinal in Romania
Consumul de canabis medicinal ar putea fi legalizat in Romania

Opinia ministrului Finanțelor

Anunțul privind posibilitatea legalizării canabisului a fost făcut, recent, de ministrul Finanțelor. „Am discutat și eu cu ministrul Sorina Pintea și am aflat și eu că o astfel de comisie se întrunește la Ministerul Sănătății pentru a se analiza și a se argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale, pentru cei diagnosticați, în special în zonă de cancer, în fază terminală se ia în calcul legalizarea pentru a se utiliza. Medical este un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare”, a declarat Eugen Teodorovici.

El a rămas rezervat atunci când a fost întrebat și de legalizarea canabisului în scopuri recreaționale: „Noi tot timpul ne raportăm la ce e în alte state, sunt practici care au avantaje. În România mulți văd dezavantaje, nu doar pe subiectul acesta. E prematur să ne pronunțăm”.