News

Sorina Pintea, noi detalii despre crimele de la Săpoca. Ce a făcut criminalul înainte de a-i ataca pe ceilalți pacienți

19.08.2019 | 08:55
Sorina Pintea noi detalii despre crimele de la Sapoca Ce a facut criminalul inainte de ai ataca pe ceilalti pacienti

Minstrul Muncii a făcut noi declarații în cazul crimelor de la Săpoca! Sorina Pintea a tras concluzii tranșante despre ce s-a petrecut în spitalul morții din Buzău, după ce a aflat cum a ajuns asasinul în salonul respectiv, care era unul nesupravegheat.

Sorina Pintea a venit cu noi detalii despre crimele de la Săpoca

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat în această seară la Buzău, că bărbatul care a omorât patru bolnavi și a rănit alți nouă a fost internat inițial într-o cameră cu supraveghere și a fost mutat vineri, când “a venit un alt pacient care trebuia internat”. Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, medicul de gardă de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău l-a internat, joi, pe agresor într-o cameră cu supraveghere.

“Pacientul a venit de la UPU, el acolo fiind adus cu o ambulanță. În momentul în care s-a deplasat de la camera de gardă, unde fusese consultat, spre garderobă, a făcut o criză convulsivă, lucru care a determinat-o pe doctorița care era de gardă să îl interneze într-un salon cu supraveghere, unde a stat aproximativ 14-15 ore”, a explicat ministrul Sănătății.

Crimele de la Săpoca
Ministrul Muncii, Sorina Pintea, conduce ancheta interna in cazul crimelor de la Săpoca

Vor fi depuse plângeri penale

Sorina Pintea, a declarat că vor fi depuse plângeri penale după tragedia de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, însă așteaptă rezultatul controlului pentru a ști pe numele cui se vor îndrepta aceste demersuri. “Există pază, există două persoane, paznici, muncitori necalificați, cei care asigură supravegherea. Conform legii nu trebuie să aibă o pregătire în sensul acesta. Erau doi (…) sâmbătă erau doi. Personalul de supraveghere a reacționat în momentul în care s-a auzit zgomot în salonul 207, unde erau femeile. Asistenta a chemat muncitorii care au alergat după acest pacient care a sărit pe geam printr-un salon”, a declarat Sorina Pintea.

Potrivit ministrului Sănătății, pacientul a fost mutat într-o camera fără supraveghere vineri, când „a fost o nebunie, încă nu am descifrat ce s-a întâmplat”.

 “14-15 ore n-au fost probleme, pacientul era liniștit, cooperant, așa reiese din ce scriu medicii. Pentru că a venit un alt pacient care avea nevoie de internare și două paciente au avut o altercație, s-a constatat că trebuie să fie separate, a fost o nebunie, încă nici eu n-am descrifrat exact ce s-a întâmplat, s-a decis transferul lui pe o zonă nesupravegheată, fapt neconsemnat în foaia de observație, vineri”, a mai spus Sorina Pintea.

Anterior, directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, Viorica Mihalașcu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul de 38 de ani a fost internat într-un salon cu supraveghere normală, nu într-un salon cu supraveghere continuă, pentru că simptomatolgia pe care a prezentat-o nu prevestea o astfel de evoluție.