News

Șoseaua spectaculoasă, lungă de aproape 80 de kilometri, care e aproape de finalizare. Va atrage mulți turiști din țară și străinătate

Transapuseana, șoseaua spectaculoasă, lungă de aproape 80 de kilometri, este aproape de finalizare. Va atrage mulți turiști, atât din țară, cât și străinătate.
07.07.2024 | 15:27
Soseaua spectaculoasa lunga de aproape 80 de kilometri care e aproape de finalizare Va atrage multi turisti din tara si strainatate
Șoseaua spectaculoasă, lungă de aproape 80 de kilometri, care e aproape de finalizare. Sursa foto: Atena3CNN/ Facebook - TransApuseana /capturi YouTube/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Transapuseana, una dintre cele mai spectaculoase șosele din România, este aproape gata. Lucrările de modernzare a drumului situat în sudul Munților Apuseni vor fi finalizate la finalul acestui an.

Șoseaua spectaculoasă, lungă de aproape 80 de kilometri, care e aproape de finalizare

Drumul, care de-a lungul timpului a fost denumit Drumul Apusenilor, Transalpina de Apuseni și ulterior Transapuseni, are o lungime totală de 78 de kilometri şi străbate Ţara Moţilor, făcând legătura între municipiul Aiud şi zona Bucium – Abrud.

ADVERTISEMENT

Modernizarea acestuia a costat peste 73 de milioane de euro, bani proveniţi în proporție de 80% din fonduri europene, fiind cea mai mare investiție făcută pe un drum județean din România.

După ce lucrările vor fi finalizate și circulația se va fi reluată pe Transapuseana, autoritățile din județul Alba spun că regiunea se va dezvolta din punct de vedere economic, dar și turistic.

ADVERTISEMENT

Beneficiile modernizării acestui drum au început deja să se resimtă. Localnicii din zonă spun că în ultima perioadă, au reușit să își vândă terenurile la un preț mult mai avantajos.

„E un avantaj destul de mare pentru noi, pentru localnicii comunei Râmeț, că s-au scumpit terenurile, au crescut prețurile și e un avantaj. Cine vrea să vândă câștigă ceva bănuți”, a declarat un localnic, potrivit Antena3CNN.

ADVERTISEMENT

”Comuna beneficiază de multe atuuri cu acest drum”

La rândul lor, proprietarii de pensiuni au simțit potențialul pe care îl are Transapuseana pentru turismul și au investit masiv în unități de cazare.

De când autoritățile au dat startul lucărilor de modernizare a şoselei care străbate Ţara Moţilor s-au inaugurat și primele pensiuni din zonă.

ADVERTISEMENT

„Comuna beneficiază de multe atuuri cu acest drum. Spre exemplu, a crescut enorm de mult prețul la teren, au început să se construiască foarte mult în toată comuna. Ne avantajează relieful… Avem și Mănăstirea Râmeț care e una dintre cele mai vechi din Ardeal”, a spus Vasile Raica, primarul comunei Râmeț.

De asemenea, proprietarii de pensiuni se așteaptă ca în următorii ani numărul turiștilor atât din țară, cât și din străinătate să crească simțitor și asta pentru că cei care au fost deja prin zonă s-au declarat încântați de ce au vazut.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!