Life

Șosetele de la Lidl care se vând cu peste 100 de lei pe OLX. Ce au atât de special și de ce sunt atât de scumpe

O pereche de șosete de la Lidl a ajuns să se vândă cu 120 de lei pe OLX. Nu este pentru prima oară când se întâmplă așa ceva.
25.05.2023 | 08:12
Sosetele de la Lidl care se vand cu peste 100 de lei pe OLX Ce au atat de special si de ce sunt atat de scumpe
Cum au ajuns niște șosete de la Lidl să coste sume exorbitante. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Pare aproape ireal, dar o banală pereche de șosete de la Lidl a ajuns să se vândă pe internet cu 120 de lei. În Europa, însă, au avut prețuri și mai mari de atât. Fenomenul este unul care a luat amploare în ultimii ani.

O pereche de șosete de la Lidl se vinde cu 120 de lei pe OLX

Lidl este unul dintre cele mai apreciate lanțuri supermarketuri de la noi din țară. Pune la dispoziție o gamă variată de produse, multe dintre ele la ofertă și atrag atenția compărătorilor. Pe lângă alimente, în magazine cumpărătorii găsesc tot felul de unelte și accesorii pentru casă și grădină, dar și haine.

ADVERTISEMENT

Din ultima categorie fac parte și articolele care au imprimate emblema supermarketului. Și, deși la raft se găsesc cu câțiva lei sau zeci de lei, mai târziu, ajung să se vândă pe internet la prețuri mult mai mari.

De pildă, o pereche de șosete ediție limitată Lidl, mărimea 43-46, este pusă la vânzare pe internet cu prețul de 120 de lei. Produsul este nou, cu etichetă, iar în alte țări din Europa ele au fost date pentru și mai mulți bani.

ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. În urmă cu aproximativ 3 ani, pe internet s-a creat o adevărată isterie cu adidașii de Lidl. De la 13 euro, au ajuns să coste mai bine de 1000 de euro, iar oamenii profită încă de acest lucru pentru a face bani.

De ce se vând aceste produse atât de scump

În mod surprinzător, toate aceste produse de Lidl vândute la prețuri exorbitante pe internet își găsesc rapid cumpărători. Acest lucru se datorează unei strategii de marketing adoptată din afară: drop culture, care constă în punerea pe piață a unor articole exclusive, în cantități mici.

ADVERTISEMENT

Persoanele care achiziționau pantofii sport nu-i purtau, ci îi vindeau, la rândul lor, pe site-uri de licitație pentru sume și de 100 de ori mai mari. Și chiar dacă afirmau că adidașii Lidl sunt foarte urâți, li se păreau interesanți.

șosete lidl olx preț etichetă
Șosetele Lidl care se vând cu 120 de lei.
Sursa foto: captură OLX

„Strategia provine de la branduri de lux din Statele Unite și a fost inventată în urmă cu zece ani, dar Lidl a făcut  drop culture într-un timp foarte scurt. Clasele populare ironizeaza acum industria de lux, după ce luxul a ironizat clasele populare.

ADVERTISEMENT

Cei care își închipuie că lumea de mâine tinde să fie cumpătată, se înșelă. Dimpotrivă, supra-consumul triumfă”, spunea, în 2020, Eric Briones, curatorul Salon du Luxe Paris, citat de smartradio.ro. 

ADVERTISEMENT