Fotbal international

Sosire inedită la stadion a naționalei Camerunului. Ce au putut să facă africanii înaintea meciului cu Elveția. Video

Naționala Camerunului a debutat la Campionatul din Qatar împotriva Elveției, viitoare adversară a României, în preliminariile EURO 2024.
24.11.2022 | 13:03
Sosire inedita la stadion a nationalei Camerunului Ce au putut sa faca africanii inaintea meciului cu Elvetia Video
Elveția și Camerun fac parte din Grupa G, alături de Brazilia și Serbia. Sursă foto: Twitter FIFA World Cup
ADVERTISEMENT

Elveția – Camerun a fost primul duel din grupa G de la Campionatul Mondial din Qatar, din care mai fac parte Serbia și Brazilia.

Jucătorii din naționala Camerunului, spectacol total înainte de meciul cu Elveția

Fotbaliștii africani sunt cunoscuți pentru calitățile lor de dansatori și cântăreți, ceea ce face parte din cultura și tradiția lor. Este valabil și pentru jucătorii din naționala Camerunului, care au făcut show înainte de meciul cu Elveția.

ADVERTISEMENT

„Camerun știe cum să își facă apariția la Cupa Mondială. Pot să aducă mișcările și pe teren?”, au scris cei de la FIFA World Cupa pe contul oficial de Twitter.

Pe stadion atmosfera nu a fost însă la fel de vie, pe arena de 40.000 de locuri. Și în tribune, fondul sonor a fost dominat de fanii camerunezi, însă asistența a fost undeva la peste 20.000 de spectatori.

ADVERTISEMENT

Pe teren, partida a fost destul de echilibrată, chiar dacă africanii au avut inițiativa. Scorul la pauză a fost egal 0-0. Elveția a deschis scorul imediat după pauză, prin Embolo, jucător născut în Camerun. Acesta a fost și rezultat final al partidei.

Joyskim Dawa, fundașul FCSB, suporterul numărul unu al Camerunului. De ce nu a fost convocat la Campionatul Mondial

Joyskim Dawa, fundașul central-golgheter al FCSB, are nouă meciuri la prima reprezentativă a Camerunului. Stoperul a jucat ultima oară pentru Camerun împotriva Nigeriei, pe 9 iunie 2021, în partida pierdută cu 2-1. De atunci, jucătorul nu a mai fost convocat.

ADVERTISEMENT

„El nu are lucruri compromiţătoare în afara stadionului. La el poate fi compromiţătoare câte o bâlbă. În rest, e un super-fotbalist. El e trist acum că nu a prins lotul Camerunului pentru Mondial. El e foarte trist. S-a scris mult în România despre el şi nu a mai fost în atenţia selecţionerului”, a explicat Valeriu Iftime neconvocarea lui Dawa la turneul final.

Joyskim Dawa ar putea ajunge la naționala Camerenului

FANATIK a aflat de la un jurnalist camerunez din Qatar că Joyskim Dawa este primul pe lista selecționerului în cazul în care Camerun va avea probleme de lot și va trebuie să cheme un alt jucător: „Este unul dintre primii jucători pe listă, cred că prima variantă pentru selecţioner. Dacă se accidentează cineva din apărare, mai mult ca sigur că va fi convocat Dawa. Joacă la voi, la Steaua. Îl ştim bine. Nu este un fundaş atât de mobil, dar are talie, loveşte bine mingea cu capul. Pentru noi este un jucător important şi pentru viitor, chiar dacă acum nu a fost convocat. Deocamdată.

ADVERTISEMENT

Totul s-a rupt la meciul din preliminarii împotriva Coastei de Fildeş. Ei sunt un fel de rivali pentru noi şi meciurile cu ei sunt foarte importante. Selecţionerul l-a folosit pe Dawa fundaş dreapta. Nu este poziţia lui şi toată lumea ştia asta. Dar atunci a greşit la goluri şi a fost momentul în care s-a rupt ceva.

Am pierdut cu 0-2 şi au fost probleme, iar Dawa a plătit şi el. Dar, locul lui nu este acolo. El nu e un fundaş mobil, are gabarit, statură bună, el trebuie să joace în centrul defensivei”, a declarat ziaristul Francis Ajumane, pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT