Sport

Sosirea lui Messi la PSG a crescut brusc numărul de tricouri vândute! Ce așteptări au oficialii clubului francez

În două luni, de când Messi a ajuns la PSG, clubul francez a făcut un salt imens din toate punctele de vedere: fotbalistic, mass-media, dar și comercial.
06.10.2021 | 00:32
Sosirea lui Messi la PSG a crescut brusc numarul de tricouri vandute Ce asteptari au oficialii clubului francez
Numărul 30 al argentinianului este printre cele mai solicitate
ADVERTISEMENT

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport anunță că, pe baza statisticilor, clubul emirului din Qatar se pregătește pentru o creștere a vânzării tricourilor cu 40% față de sezonul trecut.

Concret, gruparea din capitala Franței se așteaptă să vândă, până la finalul lunii iunie, cu 400.000 de tricouri mai mult, acest lucru datorându-se, evident, cererilor imense pentru cel cu numărul 30 purtat de argentinianul Leo Messi.

ADVERTISEMENT

Aceste predicții nu iau în calcul și o eventuală victorie în finala Ligii Campionilor, care ar ridica și mai mult numărul tricourilor vândute. Singura certitudine este că Messi a pus monopol pe vânzările din magazinele oficiale, dar și pe cele făcute online.

PSG vindea 40.000 de tricouri anual în 2010

În condițiile în care un tricou costă 120 de euro, PSG ar putea să înregistreze o creștere aproximativă de 50 de milioane de euro față de sezonul precedent, sumă din care vor fi scăzuți banii dați celor care comercializează tricourile.

ADVERTISEMENT

Datorită lui Messi, clubul francez poate ajunge între primele patru din lume în ceea ce privește vânzarea tricourilor. În acest moment, podiumul este ocupat de Real Madrid, Bayern München și fosta echipă a argentinianului, Barcelona. Interesant este că în urmă cu 10 ani, PSG vindea annual doar 40.000 de tricouri.

Eșec pentru PSG în ultima etapă de campionat

În ceea ce privește aspectul sportiv, PSG nu prea se regăsește. Pe plan intern, echipa din capitala Franței a fost învinsă în etapa a 9-a, în deplasare, de Rennes, cu 2-0. Meciul a avut loc în week-end, iar golurile au fost marcate de Laborde (45) și Tait (46).

ADVERTISEMENT

Ce-i drept, formația antrenată de argentinianul Mauricio Pochettino își permită să facă pași greșiți în campionat, deoarece are un avans de șase puncte față de Lens. În următoarea etapă, care va avea loc pe 15 octombrie, Messi și colegii primesc replica lui Angers, ocupanta locului 4.

Primul gol al lui Messi la PSG

În Liga Campionilor, PSG a avut două prestații total diferite. În prima rundă, echipa franceză a remizat, în deplasare, cu FC Brugge, 1-1, ambele goluri fiind marcate într-un interval de 13 minute: Herrera a deschis scorul pentru oaspeți (15), iar Vanaken a egalat (27).

ADVERTISEMENT

Messi a fost integralist, dar singura lui realizare este cartonașul galben pe care l-a încasat în minutul 72. De altfel, presa franceză a scris, după meci, că el și Neymar nu s-au înțeles absolut deloc.

A venit, însă, meciul cu Manchester City de pe teren propriu, iar PSG a arătat cu totul și cu totul altceva. Gazdele s-au impus cu 2-0, iar reușita lui Messi din minutul 74, cu un șut la vinclu de la marginea careului mare, a fost prima a lui de când a ajuns la Paris.

În următoarea etapă din Grupa A din Liga Campionilor, PSG va primi replica formației germane Leipzig, aflată pe ultimul loc în clasament, fără niciun punct. PSG și FC Brugge au câte 4, iar Manchester City cu unul mai puțin.

ADVERTISEMENT