News

Scandal în Parlament: Diana Șoșoacă a refuzat să poarte mască. A fost chemată poliţia

Nicoleta Pauliuc, senator din partea PNL, a solicitat ca fiecare membru al Senatului să se conformeze normelor în vigoare anti-COVID-19. Observând că senatoarea Diana Șoșoacă a refuzat, a apelat la 112.
22.11.2021 | 19:02
Scandal in Parlament Diana Sosoaca a refuzat sa poarte masca A fost chemata politia
ADVERTISEMENT

Nicoleta Pauliuc, senator din partea PNL, care este și președinte al Comisiei de Apărare, a chemat luni poliția în plenul Senatului prin 112 deoarece fosta senatoare din partea AUR Diana Șoșoacă nu a vrut să poarte o mască de protecție contra SARS-CoV-2.

Șoșoacă nu a vrut să părăsească plenul pentru a semna procesul-verbal

La Parlament au ajuns oamenii legii, însă senatoarea Diana Șoșoacă nu a vrut să părăsească plenul pentru a semna procesul-verbal de constatare a contravenției, declară Nicoleta Pauliuc pentru G4Media.

ADVERTISEMENT

„Înțeleg că sunt colegi deasupra legii. Parlamentul adoptă legi care sunt respectate de cetățeni, asta este democrația. Cum putem să le cerem cetățenilor să respecte legea, când colegii nu o fac? Medicii poartă mască 12 ore pe zi și nu au făcut apel la drepturi constituționale. Stimată colegă, dacă nu vă conformați legii pe care noi o aprobăm, dați-mi voie să apelez la instituțiile statului pentru că instigați la nerespectarea legii”, a susținut Nicoleta Pauliuc, după apelul la 112 efectuat chiar de la pupitrul Senatului.

În timp ce senatorul PNL i-ar fi spus Dianei Șoșoacă că încalcă legea, aceasta a fost aplaudată de către membrii Senatului. În acel moment Șoșoacă a strigat nemulțumită din bancă.

ADVERTISEMENT

Nicoleta Pauliuc i-a cerut Alinei Gorghiu să aplice Regulamentul Senatului

La începutul ședinței de luni, Pauliuc a solicitat președintelui de ședință, senatorul Alina Gorghiu, aplicarea Regulamentului Senatului și le-a spus senatorilor să utilizeze în sala de plen măști de protecție.

„Vă rog, doamna preşedinte, să puneţi în practică regulamentul şi să cereţi colegilor noştri care astăzi se află în Parlamentul României, în scaunele pe care i-au trimis românii, să respecte legea (…). În Parlamentul României, până nu punem în aplicare ceea ce le-am solicitat, deci senatorii trebuie să-şi facă datoria. Vor merge la colegii noştri şi le vor cere, respectuos, să se conformeze”, a menționat Pauliuc.

ADVERTISEMENT

Însă, singura persoană care nu purta o mască și care nu se conforma legislației a fost Diana Șoșoacă. Aceasta a protestat în mod vehement față de atitudinea luată de Pauliuc.

Nu i s-a permis să ia cuvântul în plen

De altfel, fostei senatoare AUR nu i s-a permis să ia cuvântul de la microfon, tocmai din pricina încălcării legislației.

ADVERTISEMENT

„Vă rog să îmi permiteţi, stimaţi colegi, să fac acest apel la dumneavoastră. Cât conduc eu şedinţele de la acest microfon, nu voi accepta ca în sala de plen să existe senatori care să nu respecte legea, să nu poarte mască şi, cu atât mai mult, să vină la tribună şi să ia cuvântul, deşi ştiu că încalcă legea cu privire la acest aspect”, i-a transmis senatoarei Șoșoacă președintele de ședință, Alina Gorghiu.

„În afară de doamna Iovanovici Şoşoacă, pe care o văd fără mască, mai există cineva în sală care să nu respecte legea la acest moment? (…). Dat fiind faptul că dispoziţiile legale sunt foarte clare în acest moment, stimată coleg senator, o să vă rog să vă conformaţi normelor legale în vigoare (…). Cine nu va respecta această condiţie prevăzută de legea din România, pe care fiecare cetăţean are obligaţia să o respecte, nu va lua cuvântul de la acest microfon cât timp eu conduc şedinţa”, a mai adăugat Gorghiu.

În cele din urmă, Diana Sosoaca s-a conformat regulilor, purtând masca de protecție dintr-un material plastic și i s-a îngăduit să poftească la tribună pentru a lua cuvântul.

ADVERTISEMENT