Cine s-ar fi gândit că sosul banal folosit în mai multe rețete poate să coste enorm? Un antreprenor a dezvoltat o rețetă deosebită și se pare că interesul pentru ea a tot crescut în ultima vreme.
Maurizio Viani este un antreprenor agricol din Liguaria, Italia. Acesta a decis să facă o afacere din rețeta bunicii sale pentru sosul pesto, care deși e banal la prima vedere, ajunge să fie considerat o adevărată delicatesă.
Menționăm faptul că există mai multe tipuri de sos pesto. Unul este cel industrial, care se găsește ușor și care totodată are și un preț cât se poate de accesibil. Mai sunt însă și alte tipuri, ceva mai scumpe, dar care promit o experiență culinară de vis.
Și cam asta a vrut să facă și Maurizio Viani. Bărbatul este și proprietarul companiei Nauplia, iar recent a decis să producă un sos pesto aparte. Sosul de pesto, banal la prima vedere, promite un gust de vis și costă nu mai puțin de 1.000 de euro, prețul pentru un kilogram.
Sosul se numește E-Pesto, făcut după rețeta bunicii sale. În prepararea lui sunt utilizate ingrediente de cea mai bună calitate, iar de aici și gustul aparte, dar și prețul, care e unul pe măsură.
„Folosim cele mai bune ingrediente de pe piață, respectând rețeta bunicii mele, care se baza pe cea originală a Confreriei Cavalerilor Pesto-ului. EPesto are acest preț pentru că utilizăm Parmigiano Reggiano maturat timp de 15 ani, un lucru unic. Numele este doar un mod de a ne diferenția de celelalte produse de pe piață, deoarece EPesto este un produs special”, explică Maurizio Viani.
Cum i-a venit însă ideea antreprenorului? Bărbatul povestește că a dat întâmplător peste rețeta bunicii sale. Aceasta folosea ingrediente de calitate și totodată, ținea cont de mai multe detalii când prepara sosul pesto.
Maurizio Viani dezvăluie că rețeta a mai fost dezvoltată, iar primele mostre au ajuns în Japonia. Oamenii de aici au fost interesați de noul produs, astfel că cel mai probabil, afacerea va prinde contur și se va și extinde.
„Încă nu folosim busuiocul nostru hidroponic, deoarece producția este limitată și nu avem încă certificarea DOP. Am ales busuiocul de la Ruggero Rossi, din Genova Prà, una dintre cele mai bune ferme din domeniu.
Mugurii de pin provin din San Rossore, lângă Pisa, uleiul este făcut de noi din măsline taggiasche locale, iar pecorino provine din Mandas, Sardinia”, explică Viani.