News

Soțul Ancăi Dragu a dat statul în judecată și vrea despăgubiri. Marius a primit un milion de lei în 2018, după ce fusese expropriat

Fost președinte al Senatului, de unde a fost înlocuită cu scandal de către Florin Cîțu, Anca Dragu are o situație financiară remarcabilă. Soțul Marius se judecă în prezent cu statul după ce fusese expropriat în 2013.
30.12.2021 | 12:24
Sotul Ancai Dragu a dat statul in judecata si vrea despagubiri Marius a primit un milion de lei in 2018 dupa ce fusese expropriat
Soțul Ancăi Dragu se judecă acum cu statul, solicitând dobânzi penalizatoare pentru faptul că milionul de lei încasat cu titlul de expropriere a intrat prea târziu în conturile lui
ADVERTISEMENT

Recent, Anca Dragu, fostul președinte al Senatului, s-a trezit implicată într-un scandal mediatic după ce g4media.ro a publicat documente care atestă faptul că aceasta ar fi folosit resursele insitituției pe care o conducea în timpul unei vacanțe petrecute în vară, cu familia, în Franța.

”Anca Dragu, fostul președinte al Senatului, ar fi beneficiat de unele facilități precum folosirea mașinilor instituției și a unor angajați de la Serviciul Protocol și Pașapoarte al Senatului pentru deplasarea la aeroportul Otopeni de unde a plecat în vacanță. Sub acoperirea unei delegații, familia Dragu ar fi beneficiat și de utilizarea salonului prezidențial al aeroportului”, nota sursa citată.

ADVERTISEMENT

În apărarea ei, Anca Dragu a admis că a utilizat aceste facilități dar doar ”la recomandarea serviciilor de securitate”, întrucât ocupa la acea vreme funcția de președinte al Senatului, a doua poziție în stat după președintele României.

Soțul Ancăi Dragu este specialist în competiții sportive de rezistență

Fost economist în cadrul Băncii Naționale a României, Anca Dragu a lucrat între 2001 și 2013 la Fondul Monetar Internațional. Între 2013 și 2015, Dragu a ocupat postul de analist economic în cadrul Comisiei Europene, după care a preluat funcția de ministru al finanțelor în guvernul Cioloș.

ADVERTISEMENT

Și soțul ei, Marius Alexandru, este apropiat de lumea politică. La alegerile locale de anul trecut, Marius Dragu a candidat la funcția de primar al stațiunii Costinești, dar nu și-a convins electoratul. Instructor de înot și participant la competiții sportive de rezistență, Marius Dragu contribuie și el la bunăstarea familiei, care are cele mai diverse surse de venituri.

Conform ultimei declarațiii de avere, din iunie 2021, Anca și Marius Dragu dețin 5 terenuri intravilan în București și unul în Costinești, dar și două locuri de parcare în Capitală. Soții Dragu mai au și 5 apartamente, patru în București, unul în Costinești, dar și o casă în Capitală.

ADVERTISEMENT

Expropriat în 2013, soțul Ancăi Dragu a primit banii de la stat abia în 2018

În conturi și depozite, soții Dragu au strâns aproape un milion de lei și 187.000 euro. Până să ajungă președinte al Senatului, Anca Dragu ocupase funcția de director general adjunct în cadrul EON România, job pentru care primise numai în 2020 suma totală de 674.850 lei.

Implicat în conducerea mai multor societăți, Marius Dragu a câștigat anul trecut în jur de 140.000 lei. În prezent, soțul Ancăi Dragu are pe rol un proces cu statul român și cu Metrorex, ca reprezentant al societății comerciale Amexim Car 94 SRL, informează FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cum s-a ajuns aici? În mai 2013, societatea deținută de Marius Dragu a fost expropriată pentru suprafețele de teren deținute în zona Bucureștii Noi, pe unde urma să treacă Magistrala 4 de metrou. Cumulat, suma intrată în contul lui Marius Dragu a fost de un pic peste un milion de lei.

Prima tranșă a însemnat 584.865 lei, iar cea de-a doua, 445.107 lei, sume achitate însă abia în intervalul vară-toamnă a anului 2018. Nemulțumit de întârzierea cu care i-au fost virate sumele rezultate din exproprierea făcută în 2013, soțul Ancăi Dragu a luat decizia să dea statul și Metrorex în judecată.

Procesul dintre soțul Ancăi Dragu și statul român se judecă la Tribunalul București

Astfel, Marius Dragu pretinde acum despăgubiri și dobânzi penalizatoare pentru întârzierea cu care i-au fost achitate drepturile bănești cuvenite din expropriere, ca și actualizarea indicelui inflației la momentul plății efective a despăgubirilor de către stat.

Demarat acum doi ani, procesul având ca obiect ”expropriere”, pe Marius Dragu în rolul ”reclamantului”, statul român și Metrorex – în postura ”pârâților”, a avut cea mai recentă pronunțare la finalul lunii octombrie 2021, la Tribunalul București.

”Solutia pe scurt: Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale a României cu solutionarea exceptiei de neconstituţionalitate a dispozițiilor prevăzute de art. 19 alin. 11, art. 22 si art. 34 din Legea nr. 255/2010. In temeiul art. 413 alin 1, pct. 1 din C. proc. civ., suspenda judecata pana la solutionarea exceptiei de neconstituţionalitate.

Cu drept de recurs, in ceea ce priveşte măsura suspendarii judecăţii, pe durata acestei măsuri. Pronunţată azi, 21.10.2021, prin punerea solutiei la dospozitia partilor de grefa instanţei”, aceasta a fost ultima hotărâre a judecătorilor în dosarul în care soțul Ancăi Dragu pretinde despăgubiri de la statul român și de la societatea Metrorex, potrivit FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: