News

Soț și soție, răpuși de Covid-19 la două ore distanță. „Au vrut să părăsească lumea asta împreună. A fost devastator”

19.01.2021 | 14:23
Sot si sotie rapusi de Covid19 la doua ore distanta Au vrut sa paraseasca lumea asta impreuna A fost devastator
ADVERTISEMENT

Doi soți din Kansas au fost răpuși de boala provocată de Covid-19. Partenerii de viață au murit la mai puțin de două ore distanță unul de celălalt, după ce s-au ținut minute în șir de mână. Apropiații acestora au declarat că au dorit să părăsească această lume împreună și au descris experiența drept devastatoare.

Partenerii de viață au pornit la drum împreună în anul 2009, ambii având alte două căsnicii la activ. S-au căsătorit în 2012 și aveau împreună mai mult de 12 nepoți.

ADVERTISEMENT

O reuniune de familie a fost cea care i-a expus virusului. În Ajunul Crăcinului, soții s-au reunit cu rudele, iar două zile mai târziu, ambii au fost testați pozitiv cu Covid-19, scrie USAToday.

Soț și soție, răpuși de Covid-19 la două ore distanță. „Au vrut să părăsească lumea asta împreună. A fost devastator”

Cei doi soți prezentau și alte afecțiuni, iar acest lucru a făcut ca lupta împotriva Covid-19 să fie una lungă și dificilă, luptă pe care, la final, ambii au pierdut-o. Bărbatul suferea de Alzheimer, iar boala s-a agravat în urma contactării virusului. Soția acestuia avea probleme cu tensinea arterială, fiind, de asemenea, afectată grav de infecție.

ADVERTISEMENT

„Mama știa de riscul la care se expune, dar nu s-a putut abține în ajunul Crăciunului. Trebuia să facă neapărat cadouri celor dragi”, a spus unul dintre copiii femeii. „Crăciunul înseamnă mult pentru ea… trebuia să vadă familia. Chiar dacă se aflau în grupul cu grad de risc ridicat din cauza vârstei și cu câteva probleme medicale anterioare”, a continuat acesta.

După momentul în care au fost depistați pozitiv cu coronavirus, zilele celor doi soți au fost și mai bune, dar și mai rele, dar până la urmă s-au sfârșit tragic. „Amândoi au mers la urgență și amândoi au fost externați din spital. De Revelion, am crezut că le merge destul de bine”, au povestit rudele lor.

ADVERTISEMENT

„A fost ca o plimbare cu roller-coaster în ultimele două săptămâni. Au mers de trei ori la spital. Personalul de la Centrul Regional de Sănătate Salina au încercat să facă imposibilul, au muncit fenomenal. Am trăit o mulțime de suișuri și coborâșuri”, au adăugat apropiații celor doi.

După o luptă crâncenă cu boala, ambii parteneri de viață au murit în aceeași zi, la mai puțin de două ore distanță unul de celălalt, ținându-se de mână minute în șir înainte de plecarea primului… „Au vrut să părăsească lumea asta împreună și au reușit. A fost devastator”, au povestit copiii.

ADVERTISEMENT

„Eram cu toții în aceeași cameră în care se țineau de mână. Au fost o mulțime de lacrimi, asistentele plângeau cu noi, au mai spus rudele celor doi.

ADVERTISEMENT