News

Soția adulterină a ambasadorului grec în Brazilia, condamnată pentru crimă împreună cu amantul

Fostul ambasador al Greciei în Brazilia a fost ucis de către amantul soției sale, la cererea acesteia.
29.08.2021 | 16:41
Sotia adulterina a ambasadorului grec in Brazilia condamnata pentru crima impreuna cu amantul
ADVERTISEMENT

O braziliancă, Françoise de Souza Oliveira, a fost condamnată la 31 de ani  de închisoare pentru că a pus la cale uciderea soțului ei, un diplomat grec, informează BBC.com.

În anul 2016, trupul carbonizat al ambasadorului Greciei în Brazilia, Kyriakos Amiridis, a fost găsit la Rio de Janeiro în interiorul unei mașini arse.

ADVERTISEMENT

Soția sa avea o legătură amoroasă cu un ofițer de poliție militară, Sergio Gomes, pe care femeia l-a convins să-l ucidă pe ambasador. La finalul procesului de trei zile, judecătorul a descris crima ca una „bestială”.

O altă persoană, Eduardo Moreira Tedeschi di Melo, rudă cu Gomes, a fost achitată de acuzația de crimă, dar a fost condamnat la un an de închisoare pentru că i-a ajutat pe ucigași să scape de cadavru.

ADVERTISEMENT

Ambasadorul avea o fiică împreună cu asasina

Kyriakos Amiridis (59 de ani) a fost consul la Rio de Janeiro în 2001-2004 și s-a reîntors ca ambasador în Brazilia în anul în care a fost ucis. Se căsătorise cu Françoise în 2004, cuplul având o fiică.

Înainte să fie ucis, Amiridis plecase din capitala Brasilia la Nova Iguacu, la nord de Rio de Janeiro, să petreacă Crăciunul cu soția și părinții acesteia.

ADVERTISEMENT

Inițial, soția l-a dat dispărut la poliție, afirmând că a plecat din apartament fără nicio  explicație într-o mașină închiriată. Mașina a fost găsită a doua zi sub un pod, cu trupul ambasadorului înăuntru.

Anchetatorii au descoperit pete de sânge pe o canapea din apartamentul în care stăteau soții și se pare că acolo a fost ucis bărbatul înainte ca trupul să fie mutat.

ADVERTISEMENT