News

Soția lui Alexandru Cumpănașu, ex-consiliera Vioricăi Dăncilă, a vrut să ocupe o funcție la Educație, dar a picat examenul

15.09.2019 | 15:45
Sotia lui Alexandru Cumpanasu exconsiliera Vioricai Dancila a vrut sa ocupe o functie la Educatie dar a picat examenul

Soția lui Alexandru Cumpănașu, despre care s-a aflat că a fost consiliera premierului Viorica Dăncilă, a vrut la un moment dat să ocupe un post de manager în cadrul Ministerului Educației Naționale, însă a picat examenul. Simona Baltag este nevasta lui Cumpănașu din toamna anului 2018, iar la funcția de consilieră a Vioricăi Dăncilă a renunțat înainte să se căsătorească cu politologul, în ianuarie 2018.

Soția lui Alexandru Cumpănașu a picat examenul pentru un post de expert la Educație

Site-ul wowbiz.ro a dezvăluit că Simona și-a încercat norocul pentru a prinde un post de manager în cadrul Ministerului Educației, însă nu a fost suficient de pregătită, căci a picat unul dintre examene. Testarea competențelor acesteia a avut loc în luna iunie a anului 2018, însă nu a reușit să obțină mai mult de 60 de puncte, în timp ce contracandidații ei s-au calificat mai departe cu 75, respectiv 90 de puncte.

Rezultatele examenului au fost afișate în luna iulie 2018, iar Simona a avut surpriza să vadă că nu a fost admisă. Despre nevasta lui Alexandru Cumpănașu s-a scris destul de mult în ultima vreme, având în vedere faptul că a fost consiliera a trei foști premieri PSD. Oamenii îi critică pe cei doi soții. Românii îl acuză pe Cumpănașu de ipocrizie și cinism când vorbește despre lupta cu autoritățile românești, având în vedere că atât el cât și nevasta erau cablați la contractele cu statul, la cel mai înalt nivel.

soția lui alexandru cumpănașu și politologul, apropiații vioricăi dăncilă
Alex Cumpănașu, conectat la banii statului. Sursa foto: digi24.ro

Alex Cumpănașu, bani de la stat pentru texte copiate

Numele lui Alex Cumpănașu a fost implicat recent într-un scandal uriaș în urma unei anchete jurnalistice realizată de cei de la Libertatea. S-a aflat că apropiatul familiei Alexandrei Măceșanu a luat un milion de lei de la Ministerul Culturii pentru niște broșuri copy-paste, cu texte luate de pe Wikipedia și de pe site-ul Jandarmeriei Române.