Life

Soția lui Alexandru Lulescu, primele declarații după moartea actorului: “A simțit și mi-a cerut să-l aduc acasă”. Exclusiv

Alexandru Lulescu s-a stins din viață vineri, 17 iunie, în urma unui atac cerebral. Soția sa, Maria Lulescu, spune că actorul și-a presimțit sfârșitul și, cu o zi înainte, a fost împărtășit de duhovnicul lui.
17.06.2022 | 14:10
Sotia lui Alexandru Lulescu primele declaratii dupa moartea actorului A simtit si mia cerut sal aduc acasa Exclusiv
Alexandru Lulescu va fi îngropat luni la Bellu. Sursa foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Alexandru Lulescu s-a stins din viață vineri, 17 iunie, în urma unui accident vascular cerebral. Actorul era internat într-un centru de îngrijire și împlinise vârsta de 90 de ani pe data de 1 iunie. Cu o zi înainte, el i-a cerut soției sale, Maria Lulescu, să cheme preotul și să îl împărtășească.

Alexandru Lulescu va fi înmormântat luni în Cimitirul Bellu

Alexandru Lulescu va fi înmormântat luni, 20 iunie, în Cimitirul Bellu din Capitală. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu actorului o pot face, începând de astăzi, de la ora 18.30, când sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului va fi depus la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală, unde avea duhovnicul, pe părintele paroh Emil Cărămizaru. Duminică, actorul Alexandru Lulescu va fi omagiat și la Teatrul Constantin Tănase, instituție pe scena căreia a jucat ani buni.

ADVERTISEMENT

”Sunt acum la firma de pompe funebre și ne ocupăm de organizare. Azi a murit… iar înmormântarea va fi luni, 20 iunie, la Bellu. Așa am stabilit cu părintele Emil Cărămizaru, duhovnicul lui, care este trimis la Suceava cu moaștele Sf. Nicolae.

Azi, la ora 18.30, îl aducem la Biserica Sf. Gheorghe Nou din București până mâine dimineață la ora 11, când vine firma și îl ia. Iar duminică, la ora 9.00, va fi depus la Teatrul Constantin Tănase, unde a jucat pe scenă ani de zile. Sicriul va rămâne acolo până seara la 22.00. După care mergem direct la capelă la Bellu, urmând ca la prânz să aibă loc înmormântarea.

ADVERTISEMENT

Luni dimineața, la prima oră, va pleca și părintele de la Suceava spre București, să fie prezent la înmormântare. Părintele Cărămizaru l-a împărtășit cu o zi înainte. A simțit el ceva și mi-a cerut să îl aduc acasă”, a declarat Maria Lulescu, soția lui Alexandru Lulescu, pentru FANATIK.

“Tata Lulu, așa cum îi spuneam, avea sufletul poleit cu aur”

Preotul Emil-Nedelea Cărămizaru, duhovnicul regretatului actor, l-a împărtășit pe actotul Alexandru Lulescu cu o zi înainte. L-a iubit ca pe un tată și promite că se va ruga mereu pentru el.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, dimineață la ora 6, m-a sunat doamna Maria Lulescu, să-mi spună că a plecat dintre noi maestrul Alexandru Lulescu. A rânduit Bunul Dumnezeu, ca ieri, 16 Iunie, să-i dau Sfânta și Dumnezeiasca Împărtășanie, venerabilului meu prieten și fiu duhovnicesc, marele actor, Alexandru Lulescu. Despre un asemenea om, ca maestrul Lulescu, pot vorbi ore întregi la superlativ!

“Tata Lulu” așa cum îi spuneam avea sufletul poleit cu aur, zâmbetul de-a pururi pe buze, iar chipul plin de bunătate… Plin de talent, înțelept și iubitor de oameni, avea grijă, întotdeauna, de cel puțin de două ori pe săptămână să mă sune, să mă întrebe de vorbă și să-și exprime bucuria că mă aude, și că acest lucru îi umple inima de bucurie…

ADVERTISEMENT

L-am cunoscut cu mult timp în urmă, în preajma unor iluștri prieteni, ca Aristide Buhoiu, Ion Dolănescu, Grigore Vieru și mulți alții…

L-am iubit ca pe un tată, iar acum la vremea unei temporare despărțiri, îi promit lui Tata Lulu că nu o să-l uit niciodată și că va fi de-a pururi în smeritele mele rugăciuni.

Iubea Biserica și slujirea preoțească, adeseori, împreună cu familia, venea la biserica voievodală Sfântul Gheorghe-Nou, participând la Sfintele Liturghii, cu o bucurie greu de arătat în cuvinte…

Drum bun spre Împărăția lui Dumnezeu, Tata Lulu!”, a declarat, pentru FANATIK, preotul Emil-Nedelea Cărămizaru.

Ce meserie are soția lui Alexandru Lulescu

Maria Lulescu, soția lui Alexandru Lulescu, este la bază profesor universitar, iar veteranul actor recunoștea că-i datorează o mare parte a carierei sale. Soția actorului este și poetă. Aceasta a scris până acum mai multe volume de versuri.

Alexandru Lulescu cu familia sa.
Alexandru Lulescu cu familia sa. Sursa foto: revista Tango.

Fata i-a îndeplinit dorința și l-a făcut bunic

Alexandru Lulescu și-a dorit enorm să fie bunic și, în urmă cu aproape 3 ani, fiica lui, Alexandra Maria Popa i-a îndeplinit marea dorință. Nepoțica actorului a fost botezată în pandemie la vârsta de opt luni. Actorul ardea de nerăbdare să revină pe scenă în fața publicului.

Alexandru Lulescu ar putea să intre în Cartea Recordurilor

Actorul a urcat aproape 70 de ani pe aceeași scenă. A înveselit mai multe generații de români, singur sau alături de regretatul actor Nicu Constantin. Ar fi jucat și în pandemie. Spunea că îi lipsesc mult publicul, aplauzele, glumele și colegii. Plus că ar mai fi câștigat și ceva în plus, pe lângă pensia mică, pe care o avea.

Prima sa apariție pe scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”-Ansamblul de Estradă a fost în anul 1952. Rolul său de din acea perioadă era unul inedit și amuzant: solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată “Primul spectacol”.

Regretatul actor Alexandru Lulescu și colegii săi de breaslă de la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” au ajuns să joace și la Paris, în celebra sală Sala Olympia, în anul 1965. Au fost în turnee peste tot în lume, unde românii de peste hotare îi solicitau.

Mesajul Teatrulul Constantin Tănase

La scurt timp după moartea regretatului actor Alexandru Lulescu, pe pagina de Facebook a Teatrului de Revistă Constantin Tănase, a fost publicat un mesaj de regret. Aici, actorul și-a petrecut anii de carieră. Anul trecut, în luna octombrie, urcase pe scena acestei instituții, pentru ultima dată.

”Teatrul de Revistă Constantin Tănase anunță cu profund regret trecerea în neființă a domnului Alexandru Lulescu, actor emblematic al Revistei românești, căreia i-a dedicat întreaga sa viață și carieră.

Maestrul Alexandru Lulescu a fost omagiat pe scena Teatrului Constantin Tănase, anul trecut, în luna octombrie, în prima ediție a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariție pe scena pe care a slujit-o aproape 60 de ani. Anul acesta, pe 1 iunie, a împlinit 90 de ani, fiind considerat cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă.

Corpul neînsuflețit va fi depus, pentru un ultim omagiu, duminică, 19 iunie, ora 9:00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului “Constantin Tănase”, din Calea Victoriei nr.33”, se arată în mesajul teatrului.

 

ADVERTISEMENT