News

Soția lui ”El Chapo”, condamnată la închisoare. Ce sentință a primit fosta regină a frumuseții

Soția renumitului traficant de droguri ”El Chapo” a fost condamnată la trei ani de închisoare. Emma Coronel Aispuro este acuzată de mai multe infracțiuni, printre care trafic de droguri.
30.11.2021 | 23:42
Sotia lui El Chapo condamnata la inchisoare Ce sentinta a primit fosta regina a frumusetii
Emma Coronel, soția lui ”El Chapo”, a fost arestata. Sursa foto: BBC
ADVERTISEMENT

Soţia traficantului de droguri a primit marți sentința dură din partea oamenilor legii. Ea și-a recunoscut acuzațiile de trafic de droguri, spălare de bani şi tranzacţii ilegale cu un traficant străin.

Procurorii din SUA au solicitat în primă fază patru ani de închisoare, dar un judecător federal american a hotărât trei ani, scrie BBC.

ADVERTISEMENT

Emma Coronel Aispuro este arestată din februarie

Cea căreia i se mai spune și ”Fosta Regină a Frumuseții” a fost arestată din luna februarie, însă acum a primit sentința finală.

Ea se ocupa de transferul în SUA a droguri precum: cocaină, heroină, marijuana sau metamfetamină. Toate faptele ilegale le comitea împreună cu membri ai temutei rețele conduse de soțul ei, ”El Chapo”.

ADVERTISEMENT

”El Chapo”, și el în închisoare, din 2016

Așadar, Emma Coronel Aispuro s-a alăturat soțului ei în închisoare. ”El Chapo”, pe numele real Joaquin Guzman, considerat cel mai mare traficant de droguri la nivel global, este și el arestat din 2016. Un an mai târziu, în 2017, a fost extrădat în SUA.

”El Chapo” a primit în iulie 2019 sentința finală de închisoare pe viaţă, aflându-se acum într-un centru de detenţie, bine securizat, în Colorado.

ADVERTISEMENT

Tot în această lună, o altă soție de traficant de droguri a fost condamnată la închisoare. Anume, Rosalinda González Valencia, soția lui ”El Mencho”, despre care se spune că ar fi mai periculos decât ”El Chapo”.

Soția unui alt renumit traficant de droguri a fost arestată în această lună

Rosalinda a ajuns pe mâna oamenilor legii mexicani, fiind acuzată de  spălare de bani. Asta în timp ce partenerul ei este dat în urmărire internațională.

ADVERTISEMENT

”Ea are toate cheile, toată încrederea lui El Mencho, toate informațiile și a fost responsabilă pentru spălarea banilor cartelului”, a declarat Mike Vigil, fost șef al operațiunilor internaționale pentru Administrația SUA pentru Controlul Drogurilor

Rosalinda González Valencia a fost dusă într-un penitenciar foarte îndepărtat de locuință, aflat la sute de kilometri depărtare de statul Morelos. Există, totuși, suspiciuni că membrii rețelei soțului său vor face eforturi să o scape din spatele gratiilor.

Mike Vigil o cataloghează pe soția lui ”El Mencho” drept o ”Regina Narco”, în urma faptelor săvârșite și a felului cum a executat totul la ordinele partenerului ei.

De altfel, oamenii legii promit o recompensă de 10 milioane de dolari a celor care au detalii despre ”El Mencho” sau care știu unde se ascunde.

ADVERTISEMENT